4431 Nyíregyháza-Sóstó, Fürdőház tér 1.

+36(20)4838855

Telefonszám

+36(20)483-8855

Nyitvatartás

Hét-Pén: 8:00 - 20:00

Időpont Foglalás

Tőkéletes mosoly egy kattintásra

Fogkőeltávolítás

A fogkőeltávolítás orvosi segítséget igénylő beavatkozás, hiszen otthoni körülmények között nem lehetséges megszabadulni tőle. Nyíregyházi fogorvosi rendelőnkben fájdalommentes fogkőeltávolításra van lehetőség, amihez ultrahangos beavatkozást használunk a tökéletes végeredmény érdekében.

A fogkőeltávolítás egy egyedi frekvencián rezgő depulátorral történik, a rezgés hatására a fogkő lepattan a fogról. A beavatkozás előtt érzéstelenítő zselét rakunk az ínyre, szükség esetén a legjobb minőségű fájdalomcsillapító eljárásokat is használunk. Mivel a fogkő a fog felszínéhez csak gyengén kötődik, az ultrahangos depulátor segítségével a fogkőeltávolítás fájdalommentes, nem károsodnak a fogak és a fogfelszín.

A fájdalommentes fogkőeltávolítás után polírozás következik (teljesen fájdalommentes), aminek köszönhetően fogai még szebbé vállnak és a fogkőeltávolítás eredményét tartósabbá teszi.

Ha túl vagyunk a fogkőeltávolítás folyamatán igyekezni kell fenntartani az eredményt! Bár közhelynek tűnhet, de a fogkő lerakódás megelőzhető rendszeres fogmosással. Napi 2×5 perc fogmosás szükséges jó minőségű fogkefével, használjunk fogselymet és szájvizet is.

Fogkő eltávolítás menete: előtte, közben és a végeredmény!

A fogkő

A fogkő a fogak felszínén lerakódott majd kikristályosodott szennyeződés, elmeszesedett lepedékréteg. A lepedék túlnyomó része baktérium, amihez ha kalcium-karbonát kerül fogkő alakul ki. Sárgás elszíneződéssel kezdődik és annyira tapad a foghoz, hogy azt otthoni körülmények között nem lehet eltávolítani.

A fogkövesedés akkor is elkezdődhet ha valaki megfelelő technikával mos fogat, hiszen a fognak vannak olyan részei, melyek nem igazán hozzáférhetőek sem fogkefével sem fogselyemmel. Az ilyen eldugott helyeken kezdődik el sokszor a fogkő kialakulása, majd folytatódik lerakódás sokszoros sebességgel, hiszen a már lerakódott fogkőn gyorsabban lerakódnak a szennyeződések. Vannak olyan körülmények is ami elősegítik a fogkő képződést. Ilyen a szabálytalan fogsor, rossz fogtömés, dohányzás, nem megfelelően feltett korona. Ha ezek közül több tényező is jelen van valakinél, a fogkő eltávolításra érdemes fokozott figyelmet fordítani.

A fogkő olyan akár egy baktériumtelep, amely kihat az egész szervezetre. Gyulladásokat okoz, ami kihat az immunrendszeren keresztül az egész szervezet működésére.

A kapcsolatainkra is kihathat a fogkő, hiszen vannak olyanok, akik nem érzik szükségesnek a fogkő eltávolítást és már az egész foguk sárga, akár a teljes fogfelszínt is beboríthatja fogkő. Nem csak a látvány nem esztétikus, hanem nagyon rossz lehelet is párosul az ilyen fogsorhoz.

A fogkő eltávolítás halogatása a fogak elvesztéséhez is vezethet. Először begyullad a fogíny, később a fogágy, ami már fájdalommal is jár. Ha ebben az esetben sem választjuk a fogkő eltávolítást, a gyulladás súlyosbodik, ami a fogak elvesztéséhez vezet.

Ne felejtse el! Fájdalommentes fogkő eltávolítás Nyíregyháza – Sóstón a Smile Design Centerben!

A Smile Design Center csapata

Pácienseink véleménye

(Valódi emberek…)

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!