4431 Nyíregyháza-Sóstó, Fürdőház tér 1.

Telefonszám

+36(20)483-8855

Mikroszkópos gyökérkezelés

Gyökérkezelés – mit takar a folyamat?

A gyökérkezelés szó hallatán sokakban élénk kép jelenik meg különböző kellemetlen fogászati élményekkel kapcsolatban. Tudjuk-e valójában mit jelent a gyökérkezelés folyamata és miért van rá szükség?
A hidegre-melegre érzékenység az egyik legjellemzőbb tünete annak, hogy sürgősen fogorvoshoz kell fordulni, a fogérzékenység sokszor utalhat a gyökérkezelés szükségességére.
Mi okozza az érzékenységet és a fájdalmat?
A kilyukadt és romlásnak indult fog belsejében, azaz a fogbélben (pulpa kamrában) az oda bejutott majd szaporodó baktériumok szó szerint lassan lebontják a fogbél anyagát, meleg, kis helyen viszonylag gyors szaporodásuk és helyigényük okozza az élénk fájdalmat. Érdemes minél korábban fogorvost keresni a tünetek észlelését követően, még mielőtt a fog körüli szövetekbe is bejutó baktérium különféle gyulladásos állapotokat idéz elő.

Gyökérkezelés a fog megtartása érdekében

Évekkel korábban egy ilyen fogat nagy valószínűség szerint kihúztak, azonban a gyökérkezelés segítségével sokkal nagyobb esélyünk van a fog megtartására. Ennek során a szuvas részek eltávolítását követően a fog belsejében lévő idegeket, élő szöveteket eltávolítjuk, a gyökércsatornákat teljes egészében kitisztítjuk, fertőtlenítjük, majd a későbbi – kiszáradás utáni – repedések megelőzése érdekében gyökértöméssel látjuk el, ezt követi a fog fedő tömése. Természetesen ez így megfogalmazva nagy léptekben rendkívül egyszerűen hangzik, azonban minden lépés számos apró beavatkozást takar.

A gyökérkezelés a szaktudás mellett igen nagy precizitást igénylő beavatkozás, a fogászati mikroszkóp segítségével pedig a maximalizmusra törekszünk rendelőnkben, az elégedett páciens érdekében. Semmivel sem kellemetlenebb, mint a hagyományos gyökérkezelés, ugyanakkor a kezelés sikeressége sokkal hatékonyabb, ezért érdemes első alkalommal olyan rendelőt felkeresni, amelynek felszereltségében ott van a fogászati mikroszkóp.

Tedd a mosolyod velünk

A Smile Design Center csapata

Pácienseink véleménye

(Valódi emberek…)

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!