Referenciák

Referencia

Fiatal férfi páciensünk esküvő előtt fölkereste rendelőnket azzal a kéréssel, hogy segítsünk rendbe szedni mosolyát. Vizsgálatnál kiderült hogy a felső fogai rohamosan romlanak, az alsók viszonylag rendben vannak, némi fogkő és carieszt leszámítva. A fölső fogain zománc és dentin necrozist diagnosztizáltunk( ennél a betegségnél gyakorlatilag fájdalommentesen mennek tönkre a fogak, ebből is látszik hogy a betegünk elég sokáig húzta az orvos látogatást). Sajnos voltak foggyökerek, amiket már el kellet távolítani. A megmaradt fogakat kezelés alá vettük(gyökértömést, csapcsonkok, kiegészítő tömések stb). A kezelések több alkalmat vettek igénybe, és a gyógyulási idő amíg tartott , páciensünk ideiglenes koronát viselt(a jobb esztétikai megjelenés érdekében) Javaslatunkra porcelán fogakat készítettünk.

3 Fénykép

Referencia 1

23éves hölgy páciensünk esztétikai panasszal kereste fel nyíregyházi fogászatunkat. Elmondása szerint gyerekkorában trauma érte első 2fogát, melyekből letörtek darabkák, akkor úgy döntöttek orvosával hogy porcelán koronát készítenek a fogakra. Nos ez nem sikerült túl esztétikusra :(. A páciensünk változtatni szeretett volna rajta! Megvizsgáltuk, és röntgen felvételen kiderült hogy a jobb egyesének gyökércsúcsánál egy cseresznye nagyságú góc van, melyből időnként szokott gennyes váladék ürülni. Mérlegelnünk kellet a fog eltávolítása és implantálás között vagy gyökérkezelés és gyógyszeres terápia között. Mivel az implantálás komoly műtétet vett volna igénybe csontpótlással, és hosszadalmas gyógyulási idő, ráadásul az esztétikai zónában az inykontúr nehéz visszaálítása miatt a fog terápiás megmentésénél döntöttünk!!! A korona levétele után elkezdtük a fog kezelését, mely több alkalommal történt, de betegünk egy percig sem járt fognelkül, mielőtt elhagyják rendelőkben ideiglenes fogat kapott. A gyökértömést követően belső fehérítéssel fehérítettünk a gyökérmaradványon és kapott bele egy üvegszálas csapcsonkot. Ezek után elkészülhetek a fém mentes cirkon koronák.

4 Fénykép

Referencia 2

Fiatal 31 éves férfi betegünk esztétikai panasszal kereste fel fogorvosi rendelőnket. A felső kismetsző fogai menthetetlenül szétromlottak, ezért a gyökérmaradványokat a páciens beleegyezésével eltávolítottuk. Ezek után hogy helyreállítsuk az esztétikát porcelán fogak készítése mellett döntöttünk. Bevonva a nagymetsző fogakat, pillérfogként, a kismetszőket pedig lengő tagként megfelelő stabilitást értünk el a hídpótlásnak. A csonkokat vállas preparálással készítettük elő a pontosabb ínyszéli záródás érdekében, hogy elkerüljük az íny traumatizálódását, és későbbi ínygyulladás kialakulását.

4 Fénykép

Referencia 3

Idősebb hölgy betegünk esztétikai panasszal kereste meg rendelőnket, és érzett valami kellemetlen szagot az egyik korona alól miután megszívta. Az alsó rágó fogak hiánya miatt a megmaradt metszők és kisörlők a terhelés miatt erősen divergálódtak, és patológiásan lekoptak. Eltávolításra kerültek a régi pótlások, a meglévő fogakat kezelés alá vettük. miután megtörtént a fogak megfelelő előkészítése az újabb pótlás alá, megterveztük a konstrukciót. Fölülre porcelán "körhidat", alulra porcelán foggal kombinált rejtett elhorgornyzású kivehető fogpótlást kapott. Azért döntöttünk a rejtett elhorgonyzású fogpótlás mellet, mert ez egy igen stabil fix fogsort eredményezett, ami esztétikailag is minden igényt kielégít, és a tisztítása sem túl körülményes. A rejtett elhorgonyzásnak köszönhetően a páciens mosolyakor sem látszanak drótkapcsok a szájban.

7 Fénykép

Referencia 5

A következő esetet szeretném bemutatni. 50 év körüli férfi páciens. Erősen leabredált lekopott fogazatú , hiányos fogsorral esztétikai és funkcionális panaszokkal fordult klinikánkhoz. Egyes fogak a front régióban hiperérzékenyé váltak az erős kopás miatt. Gyakorlatilag az étel harapás őrlése mind a metszőfogak tájékára összpontosult a rágófogak hiánya miatt. Páciensünk teljes fogászati rehabilitációt kért lehetőleg Nem kivehetős megoldással. Javaslatunkra az őrlő régióban elhelyezett egy -egy 12mm hosszú 4.5 mm átmérőjű implantátumokat helyeztünk el, az erősen lekopott fogakat gyökér kezeltük, és csapot helyeztünk el bennük. Az implantátumok begyógyulási ideje alatt ideiglenes fogakat raktunk. Mellyel már a megfelelő harapási magasságot is beállítottuk. A 2 hónapos implantátum gyógyulás után elkészülhetett a teljes alsó felső porcelán hídpótlás. Páciensünk elégedetten távozott:)

10 Fénykép

Referencia 7

48 éves férfi páciensünk azzal a panasszal kereste fel fogászatunkat, hogy porcelánnal fogpótlásáról lepattogott a zománc" réteg. Egyrészt a fogpótlás minősége, másrészt a meglévő foghiány a felső állkapcson az oka, mert a rágóterhelést a frontfogaknak kellett átvenniük részben. A hídcserét a hiányzó fogak pótlásával együtt cirkon fogakkal oldottuk meg.

4 Fénykép

Referencia 8

16 Fénykép

Referencia 9

10 Fénykép

Referencia 10

4 Fénykép

Referencia 11

Emax fém mentes koronák

5 Fénykép