Ezért fontos a rendszeres fogkőeltávolítás


Mindenki szép, fehér és egészséges fogakról álmodozik. Van azonban néhány dolog, mely könnyedén tönkreteheti az összképet. A fogkő a fogsorunkon megtapadt és lerakódott szennyeződés, mely idővel elkezd kikristályosodni és megkeményedni. Ez természetesen nem csak esztétikai probléma, hiszen rengeteg komoly gondot tud előidézni, ezért ügyelni kell arra, hogy időközönként eljárjunk a fogorvosunkhoz, fogkőeltávolításra.

Täydellinen hymy on kaikki mitä tarvitset ajanvaraukseen!

Älä odota enää, vaan kuuntele aiempien potilaidemme mielipiteitä!

Ha odafigyelünk a rendszeres és alapos fogmosásra, akkor az már segíthet azon, hogy a fogkő kisebb területen tapadjon meg, ám az aprócska réseken, amit nem érhetünk el fogkefével, ilyenkor is megtud jelenni. Az eldugott, elérhetetlen helyeken ugyanúgy elkezd kialakulni ez a ronda, sárgásbarna réteg a fogainkon, melyet otthoni körülmények között lehetetlen eltüntetni.

Hogyan zajlik a fogkő eltávolítás?

A fogkő eltávolítása minden esetben egy olyan kezelés, melyet csak egy fogorvos tud szakszerűen elvégezni. Ez a művelet egy egyedi frekvencián alapuló rezgő depulátorral történik. A rezgés hatására elkezd szépen lepattogni a fogsorunkról a makacsul ráépült fogkő. A fogkőeltávolítástól egyáltalán nem kell tartanunk, hiszen a legtöbb esetben teljesen fájdalommentes, ám ha nagyon biztosra szeretnénk menni, kérhetünk zselés érzéstelenítést, melyet a fogorvos még a beavatkozás előtt el tud végezni.

Természetesen ezután is van lehetőség fájdalomcsillapítást is igénybe venni. Ha túl vagyunk a fogkő eltávolításán, akkor már csak tényleg egyetlen dolog választ el minket a csodaszép, ragyogó fogsorunktól. Ilyenkor történik még a polírozás, melynek köszönhetően nem csak simábbak és fényesebbek, de sokkal szebbek is lesznek a fogaink. A polírozás következtében még tartósabb lesz a fogkőeltávolítás okozta eredmény.

Hogyan maradjon sokáig szép a mosolyunk fogkőeltávolítás után?

Ahhoz, hogy a fogaink sokáig szépek legyenek, elengedhetetlen az alapos és rendszeres tisztítás. A legjobb természetesen az lenne, ha minden étkezés után meg tudnánk mosni a fogainkat, ám ezt a legtöbb esetben egyszerűen nem tudjuk kivitelezni. Így a szakemberek is azt szokták mondani, hogy naponta kétszer (tehát reggel és este) mossunk fogat. Ha lehetőségünk van rá, akkor az ebéd elfogyasztása után iktassunk be még egy, harmadik fogmosást is a napunkba.

Fogmosás során legyünk alaposak és próbáljunk meg arra ügyelni, hogy a legkisebb zugból is el tudjuk távolítani az ételmaradékot. Erre tökéletes eszköz a fogselyem, illetve a fogköztisztító kefe is. Fogmosás után pedig ne felejtsünk el szájvízzel öblögetni, hiszen így minden szennyeződést ki tudunk mosni a szánkból.

Szakemberek szerint sokszor nem is a fogmosás gyakoriságával, inkább a nem megfelelő technikával van a gond. Nagyon sok esetben előfordul az, hogy az illető túl kemény sörtéjű fogkefét választ, emellett a fogmosási technikája is inkább az erőteljes sikálásra hajaz. A legjobb, ha puha sörtéjű fogkefét választunk, melynek kisebb a feje. Ez azért fontos, hogy ne sikáljuk a fogainkat és a fogínyünket, hanem inkább „letöröljük” róla a megtapadt szennyeződést. A kisebb fogkefe fejjel pedig könnyebben elérhetjük a hátsó fogakat is.

fiFinnish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?