Milyen előnyei vannak a mikroszkópos gyökérkezelésnek?


A gyökérkezeléstől rengetegen félnek, pedig a mai technológiának köszönhetően teljesen fájdalommentesen, sokkal kevesebb lépésből elvégezhető kezelési folyamtok egyike. A legbiztosabb eredmény érdekében érdemes olyan szakrendelőt felkeresni, ahol foglalkoznak kimondottan mikroszkópos gyökérkezeléssel. A 40-szeres nagyításnak köszönhetően a fog kezelésének eredményében nem fogunk csalódni. A rendkívül nagy felbontás miatt elég egészen apró lyukakt fúrni a fogszerkezetbe a hagyományos kezeléssel ellentétben, amikor el kellet távolítani az egész fogbelet. Számtalan olyan előnye van, amely megkönnyíti a fogorvosok munkáját, ezáltal mi is könnyebben „vészeljük át” a kezelés idejét.

Täydellinen hymy on kaikki mitä tarvitset ajanvaraukseen!

Älä odota enää, vaan kuuntele aiempien potilaidemme mielipiteitä!

A hagyományos gyökérkezelés talán legnagyobb hátránya, hogy az idegek eltávolítása során gyakran repedés vagy fogtörés történik. A régi, elöregedett gyökértömések is eltávolíthatóak és pótolhatóak a mikroszkópos eljárással. A beavatkozás lényege, hogy az összes fogbélben futó ideget nagy precizitással tudják eltávolítani, ami szintén sokkal egyszerűbben elvégezhető ezzel a típusú kezeléssel.

A legnagyobb előnyök, amiket érdemes tudnunk. De milyen hátrányai vannak a kezelésnek?

Fogorvosunk a kezelést egy monitoron tudja nyomon követni, amit legtöbb esetben nekünk is megmutat. A mikroszkóp és monitor segítségével éles képet lát a fogainkban futó idegek helyzetéről. Egészen a foggyökér csúcsáig betekintést nyer a gyökércsatornába, így azt teljes precizitással tudja kitisztítani. Nem marad vissza gyulladt, törmelékes, szennyezett felület. Az eddigi gyökérkezelés miatt a fog egy idő után beszürkült, a fog szerkezete elhalt. Minél több foganyagunk van, annál hosszabb ideig lesznek egészségesek a mikroszkópos eljárással gyökér kezelt fogaink. Hiszen az apró lyukaknak köszönhetően az egészséges fogrészeket megtarthatjuk.

A mikroszkópos gyökérkezelésnek nincs semmilyen ismert hátránya. Természetesen mint minden beavatkozásnál, ennél is előfordulhatnak olyan esetek, amikor a fog gyulladása annyira előre haladott, hogy az orvosok képtelenek kizárólag gyökérkezelést alkalmazni. Ilyenkor sajnos vagy eltávolítják a fogat és helyette implantátumot javasolnak, vagy egy speciális eljárással a gyökércsúcsot távolítják el. Ezt a beavatkozást gyökércsúcs rezekciónak hívják.

Hogyan történik egy ilyen beavatkozás?

Célja minden gyökérkezelésnek a fog hosszabb távú megtartása. Ebben a fejlett kezelési módban helyet kap a fogászati mikroszkóp, az ultrahangos tisztító készülék, a lézer és a precíziós eszközök is. Mindegyiknek a funkciója a gyökércsatornák pontos feltérképezése, tisztítása, tömése. A befejező lépés minden esetben egy esztétikus fedőréteg, korona vagy tömés felhelyezése. Ezt a típusú kezelést minden esetben naprakész ismeretekkel rendelkező orvosra szabad csak bízni, hiszen ismernie kell a speciális eszközök használatát. A korábban rejtve maradt foggyökér csúcson található fogászati gócok is feltérképezhetőek így, ezzel gyakran „megússzuk” a foghúzást.

fiFinnish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?