Fogzás para


Mindannyian rettegünk, rettegtünk ettől a korszaktól a gyerekkel. A tapasztaltak elővetítik, hogy akkor lesz csak igazán vége a világnak… Se alvás, se nyugalom, csak a láz, a végeláthatatlan zokogás, és fájdalom, melyet a fáradtság erősen fejel meg néhány napon belül, és örülhetünk, ha nem megy tönkre a kapcsolatunk ebbe a megpróbáltatásba.
Nézzük szakmai szemmel, mire kell hogy figyeljetek.
Egy biztos, 20-ig kell számolnunk. a 20. tejfog kibújását követően mondhatjuk, hogy befejeződött a folyamat. 3-10 hónapos kor között rendeltetik a START. Ez nagyon változó, ki kell várni, de ennél tovább nem érdemes tűkön ülni, el kell látogatni szakemberhez, ha még semmi jele fogcsírának.

A tünetek annyi minden másra is utalhatnak, hogy nem érdemesek említésre. Két olyan jellemzője van a fogzásnak, amelyre érdemes adni, ez pedig a fokozott nyálzás, rágási kényszer, valamint a fehér, duzzadt így. Bár utóbbi szintén utalhat másra, megijedni nem kell, ha bizonytalanok vagyunk, keressünk meg egy szakembert, és kérjünk megerősítést.
Tekintve, hogy ez a folyamat tényleges nagy fájdalommal járhat, érdemes gumis babafogkefével óvatosan masszírozni az íny azon részét, esetleg erre megfelelő géllel, oldattal fájdalomcsillapítást eszközölni.

Tartsatok ki, és nyugodjatok meg, az újszülötteket úgy tervezték, hogy kibírják a kezdő szülőkkel együtt ezt az időszakot is! 😉

fiFinnish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?