Fogkorona típusok


Ha a fogunk letört vagy megrongálódott előfordulhat, hogy a tömés már nem segítség és fogkoronára lesz szükség, hogy helyreállítsuk.

Fogkoronát nem csak a letört és megrongálódott fogak esetében alkalmazunk, hanem akkor is, ha fogunk elszíneződött, szabálytalan formájú, valamint implantátumokhoz, hidak esetében és a fogak védelme érdekében is.

De milyen koronát válasszunk? Ebben a bejegyzésben megpróbálunk a segítségére lenni és bemutatjuk, milyen típusú koronák közül választhatunk.

A cirkon korona a terhelhetőségéről vált híressé, valamint teljesen fém és allergénmentes. Ez a korona típus igényli a legkisebb foganyag veszteséget, hiszen igen kemény anyagról beszélünk, így vékonyan feltéve a fog felületére is jól funkcionál.

Előnyei:

  • nincs sötét csík
  • esztétikus megjelenés
  • simák és félig áttetszőek, ezért tökéletesen imitálják a természetes fogak színét, alakját és méretét
  • biokompatibilis anyag, emiatt nem kell félni az allergiás tünetektől és reakcióktól

A fémkerámia fogkorona fém és porcelán részeket is tartalmaz. A korona belseje, ami közvetlenül a fogra kerül, és nem látszik, fémből készül. A ráégetett külső réteg fogszínű kerámia vagy porcelán.

Előnye, hogy gyönyörű, természetes mosolyt kölcsönöz viselőjének, emellett rendkívül jól terhelhető.

Hátránya, hogy több foganyag eltávolítása szükséges a felhelyezéséhez.

Nehéz látatlanban dönteni, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb korona. Ez nagyban függ a fogak állapotától, mely fogakra kerül fel a korona, elől vagy hátul fog elhelyezkedni.

Rendelőnkben teljes körű felvilágosítást és segítséget nyújtunk a döntésben. Forduljon hozzánk bizalommal.

Az a nap mely nevetés nélkül telik, elvesztegetett idő – Charlie Chaplin

fiFinnish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?