Fogszabályozás – 2. rész


Előző bejegyzésünkben bemutattuk mikor is van szükség fogszabályozásra és milyen típusú készülékek közül választhatunk. Ebben a postban, viszont kitérünk egy kicsit a gyerek fogszabályzásra.

A gyermekek szájában összesen 20 tejfog található, 5-5 minden régióban. A fogváltás beindulásával 20 fog helyére 32 maradó fog nő ki, ami sok problémához vezethet.

A fogszabályozás nincs korhoz kötve, akár már kisgyermek korban szükséges lehet a kivehető készülék használata bizonyos rossz szokások (ujjszopás, beszédzavar) kiküszöbölése céljából.

Az első fogszabályozási vizsgálat hasznos, ha megtörténik a gyerek 7 éves kora előtt. Ilyen korban nem feltétlenül szükséges a beavatkozás, de a korai vizsgálat feltárhat esetleges láthatatlan problémákat. Azért is ideális ez az időszak, mert ekkorára kibújnak az első maradandó őrlőfogak, és stabilizálódik a hátsó harapás.

Az első fogszabályzó 8-9 éves korban készülhetnek el, melyek speciális váltófogakhoz valók. Általában ezek kivehető készülékek, melyeket gyakran neveznek éjszakai fogszabályzónak, azonban a hatás elérése érdekében 12-14 órát kell viselni.

A rögzített fogszabályzó feltételére 12-13 éves korban kerülhet sor, általában ez az a kor, amikor már az összes tejfog lecserélődött a szánkban.

A gyerekek körében népszerűek a színes készülékek, de választhatnak a láthatatlan készülékek közül is.

Rendelőnkben nagy szeretettel fogadjuk a gyermekeket is, ha fogszabályozásról van szó.

Kérjen tőlünk időpontot, és forduljon hozzánk bizalommal.

#EGYÜTTASZÉPMOSOLYÉRT

 

fiFinnish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?