Foggyökér rezekció


Az orvosi szótár meghatározása szerint a resectio csonkítást, csonkolást jelent, a fog egy részének műtéti eltávolítását.

A foggyökér rezekció a foggyökér gyulladt szöveteinek az eltávolítását jelenti. Ez a beavatkozás a gyökérkezeléshez hasonlóan a fogak védelmét szolgálja.

A foggyökér rezekcióra abban az esetben kerül sor, amikor az átfogó gyökérkezelés már nem lehetséges vagy többszöri kezelés után sem következik be a gyógyulás. Mint már említettük legtöbbször ez a kezelés jelenti az utolsó esélyt a fog megmentésére.

Szükség lehet rá abban az esetben is, ha más műtétet csak a gyökércsúcs eltávolítása után tudunk elvégezni, vagy ha a gyökércsúcs körüli folyamat fogászati gócnak tekinthető, amely több más betegségnek az oka lehet.

Vannak olyan esetek, amelyek esetében nem alkalmazható a rezekció, ilyen az akkut gennyes gyulladás jelenléte, nagymértékű csontpusztulás esetén vagy nem megfelelő egészségügyi állapot, mint például a szívproblémák és a májbetegség.

A műtét érzéstelenítés alatt folyik, ez a beavatkozás teljesen fájdalommentes. A varratok szedésére körülbelül egy hét után kerül sor. A műtét utáni felépülés azonban hónapokat vehet igénybe.

A műtét után javasoljuk pácienseinknek:

  • hideg vizes borogatás
  • ágynyugalom
  • szokásosnál többszöri fogmosás
  • fertőtlenítő oldattal történő öblögetés
  • folyékony, lágy étrend

A beavatkozást követően kontroll vizsgálat évente esedékes.

Tapasztalt szájsebészeink segítségével az Ön számára is megtaláljuk a megfelelő megoldást fogai épségének megőrzése érdekében.

Keressen és hívjon Minket bizalommal.

Kérjen időpontot weboldalunkon: www.smiledesigncenter.hu

sk_SKSlovak
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?