A rendszeres fogfehérítés kulcs az őszinte mosolyhoz


Sokan csalódtunk már sokféle reklámban, ezért mindent képesek vagyunk szkeptikusan kezelni. Így van ez a legkedvezőbb kölcsönöket kínáló bankokkal, a minden szennyeződést eltávolító mosóporokkal és persze a csodaszép ragyogást ígérő fogfehérítő hirdetésekkel is.

Dokonalý úsmev je všetko, čo potrebujete na rezerváciu termínu!

Už nečakajte, vypočujte si názory našich predchádzajúcich pacientov!

Talán elképzelhetetlennek gondoljuk, pedig valóban lehetséges, hogy akár több árnyalattal is fehérebbek legyenek a fogaink és ehhez nem kell méregdrága szereket megvásárolnunk és vicces LED lámpást sem a szánkban hordoznunk, csupán egy hozzáértő fogorvost felkeresnünk.

Az elszíneződött fogak ugyanis sok esetben okoznak önértékelési problémákat és akár a mosolyunktól is kénytelenek vagyunk megválni, amely kihathat a szociális kapcsolatainkra is. Azonban még mielőtt felkeresnénk egy pszichiátert vagy pszichológust, érdemes kapcsolatba lépni kedvenc fogorvosunkkal vagy fogorvosi centrumunkkal, hogy részt vehessünk egy fogfehérítő kezelésen. A beavatkozás teljesen fájdalommentes és akár 5-7 árnyalattal is fehérebbé képes varázsolni fogainkat.

Mitől színeződhetnek el a fogak?

A fog elszíneződésnek számtalan külső és belső oka is lehet. A fogakra ugyanis a korábban előszeretettel alkalmazott amalgán tömés nagyon rossz hatással van, de a fogak elhalása is elszíneződéshez vezet. Ugyanilyen káros a fogak színére nézve a nem megfelelően záródó tömések, az öregedés és gyökérkezelés is. Azonban a sötétedő fogak nem csak az öregedés, vagy a régimódi fogorvoslás, esetleg a betegség miatt keletkezhetnek.

A saját fogaink elszíneződésében ugyanis jelentősebb szerep jut a fogak tulajdonosának, akinél előfordulhat, hogy nem fordít kellő figyelmet a szájápolásra vagy külső hatásokkal károsítja azok felszínét, amelyek szépen lassan, sárguló, szürkülő és sötétedő árnyalatúvá festik fogainkat. A káros életvitelből adódóan a túlzott dohányzás, a nagyobb mennyiségű és rendszeresen fogyasztott kávé, kóla vagy bor és a színezett élelmiszerek szerepet egyaránt játszanak.

Az igazán ragyogó, fehér fog bárki számára elérhető

Ma már nem kell aggódnunk akkor sem, ha esetleg korábban sokat dohányoztunk vagy túlzásba vittük a fogak elszíneződéséhez vezető ételek és italok fogyasztását, ugyanis léteznek módszerek, amelyekkel kockázatok nélkül, garantáltan több árnyalattal is világosabbá válhatnak a fogaink. A fogfehérítés minden esetben a fogak polírozásával kezdődik, amit az oxidálószer felvitele követ.

Bár a művelet teljesen veszélytelen, nem szabad túlzásba vinni és a kezelés közben is óvnunk kell az ínyünket. Erre a fogorvosok külön ínymaszkkal rendelkeznek, amely az ínyünk védelmére szolgál. Maga a fogfehérítés a fogfehérítő zselé felvitelével veszi kezdetét, amelyet plazma lámpával kell 20-60 percig megvilágítani. Ezután már azonnal látható eredményt kapunk, ám az elkövetkezendő napokban kerülni kell a fogszíneződést előidéző olyan káros hatásokat mint a cigaretta, a szivar, a színes italok és a magas pigment tartalmú élelmiszerek.

sk_SKSlovak
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?