A rendszeres fogfehérítés kulcs az őszinte mosolyhoz


Sokan csalódtunk már sokféle reklámban, ezért mindent képesek vagyunk szkeptikusan kezelni. Így van ez a legkedvezőbb kölcsönöket kínáló bankokkal, a minden szennyeződést eltávolító mosóporokkal és persze a csodaszép ragyogást ígérő fogfehérítő hirdetésekkel is.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

Talán elképzelhetetlennek gondoljuk, pedig valóban lehetséges, hogy akár több árnyalattal is fehérebbek legyenek a fogaink és ehhez nem kell méregdrága szereket megvásárolnunk és vicces LED lámpást sem a szánkban hordoznunk, csupán egy hozzáértő fogorvost felkeresnünk.

Az elszíneződött fogak ugyanis sok esetben okoznak önértékelési problémákat és akár a mosolyunktól is kénytelenek vagyunk megválni, amely kihathat a szociális kapcsolatainkra is. Azonban még mielőtt felkeresnénk egy pszichiátert vagy pszichológust, érdemes kapcsolatba lépni kedvenc fogorvosunkkal vagy fogorvosi centrumunkkal, hogy részt vehessünk egy fogfehérítő kezelésen. A beavatkozás teljesen fájdalommentes és akár 5-7 árnyalattal is fehérebbé képes varázsolni fogainkat.

Mitől színeződhetnek el a fogak?

A fog elszíneződésnek számtalan külső és belső oka is lehet. A fogakra ugyanis a korábban előszeretettel alkalmazott amalgán tömés nagyon rossz hatással van, de a fogak elhalása is elszíneződéshez vezet. Ugyanilyen káros a fogak színére nézve a nem megfelelően záródó tömések, az öregedés és gyökérkezelés is. Azonban a sötétedő fogak nem csak az öregedés, vagy a régimódi fogorvoslás, esetleg a betegség miatt keletkezhetnek.

A saját fogaink elszíneződésében ugyanis jelentősebb szerep jut a fogak tulajdonosának, akinél előfordulhat, hogy nem fordít kellő figyelmet a szájápolásra vagy külső hatásokkal károsítja azok felszínét, amelyek szépen lassan, sárguló, szürkülő és sötétedő árnyalatúvá festik fogainkat. A káros életvitelből adódóan a túlzott dohányzás, a nagyobb mennyiségű és rendszeresen fogyasztott kávé, kóla vagy bor és a színezett élelmiszerek szerepet egyaránt játszanak.

Az igazán ragyogó, fehér fog bárki számára elérhető

Ma már nem kell aggódnunk akkor sem, ha esetleg korábban sokat dohányoztunk vagy túlzásba vittük a fogak elszíneződéséhez vezető ételek és italok fogyasztását, ugyanis léteznek módszerek, amelyekkel kockázatok nélkül, garantáltan több árnyalattal is világosabbá válhatnak a fogaink. A fogfehérítés minden esetben a fogak polírozásával kezdődik, amit az oxidálószer felvitele követ.

Bár a művelet teljesen veszélytelen, nem szabad túlzásba vinni és a kezelés közben is óvnunk kell az ínyünket. Erre a fogorvosok külön ínymaszkkal rendelkeznek, amely az ínyünk védelmére szolgál. Maga a fogfehérítés a fogfehérítő zselé felvitelével veszi kezdetét, amelyet plazma lámpával kell 20-60 percig megvilágítani. Ezután már azonnal látható eredményt kapunk, ám az elkövetkezendő napokban kerülni kell a fogszíneződést előidéző olyan káros hatásokat mint a cigaretta, a szivar, a színes italok és a magas pigment tartalmú élelmiszerek.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?