Kérjen tőlünk időpontot!

  Fögtömés fájdalommentesen, szakértelemmel!

  A fogtömés a leggyakoribb fogászati beavatkozás . Akkor van erre szükség ha a fogon hiány keletkezik(kopás, mechanikai sérülés, fogszuvasodás ) és emiatt érzékennyé , fájdalmassá válnak a fogak.

  Ha időben kezeljük akkor megelőzhetők a későbbi komplikációk, mint a gyökérkezelés vagy a fog eltávolítása. Foghiánykor a zománc és a dentin szabaddá válik, ami a fog érzékenységét fogja előidézni. Töméskor eltávolítjuk a sérült foganyagot, védjük az idegszálat és lezárjuk a megnyílt dentincsatornákat, így megszüntetjük a fájdalmat valamint restauráljuk a fog felszínét.

  Többféle fogtömési eljárás létezik, mindig az adott problémának legmegfelelőbb fogtömési eljárást alkalmazzuk.

  Esztétikus tömőanyagok (kompozit)

  Kompozit tömőanyagnak nevezzük az esztétikus, fogszínű tömőanyagot. Ezek az anyagok üveg és porcelán szemcséket tartalmaznak, ami nagyobb esztétikai és kopásállóságot kölcsönöz az anyagnak. A felpuhult szuvas baktériumokkal teli fogrészt pillanatok alatt eltávolítjuk. Ebből a modern fájdalomcsillapítóknak köszönhetően Ön semmit sem fog érezni. A sérült szövet eltávolítása után helyezzük be az ekkor még képlékeny tömőanyagot, aminek a színét egyénre szabottan válasszuk ki, hogy az Ön fogainak árnyalatától ne térjen el. Miután a tömőanyagot a helyére juttattuk, ez a lágy tömőanyag LED lámpa hatására megszilárdul, ekkor tudjuk anatómiailag helyre állítani a formáját. Ezt követően beállítjuk a harapási magasságot, hogy a betömött fog ne csak esztétikus, de kényelmes, valamint jól használható is legyen.

  Inlay fogtömés

  Az INLAY vagy ragasztott tömést jellemzően akkor alkalmazzuk, ha viszonylag kevés a saját foganyag. Ebben az esetben az nem ad tartást a tömésnek, kiesik. Az INLAY gyakorlatilag egy egyedileg gyártott fogbetétet jelent, amit porcelánból készítünk saját fogtechnikai laboratóriumunkban. Ez a formára kialakított betét tökéletesen illeszkedik majd a kívánt helyre, amit a foghoz rögzítünk. Az INLAY fogpótlásokat mindig a fog színéhez igazítjuk. Tartós, nem törik, nem kopik, nem színeződik el.

  Onlay fogtömés

  Onlay tömést akkor alkalmazunk, ha már az INLAY fogtömés nem elegendő a fog károsodása miatt. Az ONLAY szintén egy színre és formára egyedileg készült betét, de az INLAY-al ellentétben akár az egész rágófelületet is beboríthatja.

  Esztétikus kompozit héj

  Az esztétikus kompozit héjat vagy restaurációt leginkább a látható frontfogak  (metszőfogak és a szemfogakon) esetében alkalmazunk, de egyéntől függően a mosolyvonalhoz szoktuk igazítani. Alkalmazható minden olyan esetben, ahol még a korona fogpótlás nem indokolt. Előnye, hogy kevesebb egészséges foganyagot kell eltávolítani, mint a koronák esetében. Ilyen eset lehet a fogszuvasodás, a fog egy darabjának letörése, túl nagy rések a fogak között, a fog előnytelen formája. A kompozit héj restauráció első lépéseként az elöregedett fogtöméseket, a szuvas részeket eltávolítjuk, majd tömőanyagot rétegenként juttatjuk a fogra. Minden felvitt réteget a fog adott rétegének megfelelőre színezünk, majd LED lámpával felvitt rétegenként megvilágítjuk, aminek hatására megköt a tömőanyag. A fog dentin része így dentin színűre, a fogzománc részét a fogzománc színével megegyező színűre tudjuk színezni. Ennek az eljárásnak köszönhetően válik észrevehetetlenné a fogtömés.

  Héjkerámia

  A héjkerámia nagyon hasonló az esztétikus kompozit héjhoz, szintén a front régióban szoktuk alkalmazni, annyi különbséggel, hogy ez az eljárás a saját fogtechnikai laboratóriumunkban készül el. Ahogyan a nevében is szerepel kerámiából/porcelánból készítjük, aminek köszönhetően tartós, nem színeződik el, esztétikus és beborítja a teljes fogfelszínt.

  A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

  Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

  A Smile Design Center csapata

  Ismerjen meg minket!

  Pácienseink véleménye

  (Valódi emberek…)
  hu_HUHungarian
  Open chat
  Üdvözöljük!
  Miben tudunk segíteni?