Kérjen tőlünk időpontot!

  Számos módszer ismert a fogkő eltávolítás professzionális kivitelezésére. A folyamat magában foglalja a fogak felszínén, azaz az íny felett és az íny alatt megbújó fogkő eltávolítását is. A korábbi évek tapasztalatát alapul véve a fogkő eltávolítás történhet úgynevezett ultrahangos depurátorral, amely készülék magas frekvenciájú rezgéseket kibocsájtva gyakorlatilag „lepattogtatja” az általa széttört fogkő réteget. Sok esetben szükséges a fog kürettálása, amely az íny alatt meghúzódó fogkő eltávolítását jelenti, speciális eszközzel, érzéstelenítésben, ez azonban egy más eljárás, mint a lentiekben részletezett air flow fogkő eltávolítás.

  Alapesetben a fogkő és a kialakult elszíneződések megszüntetésére használható az egyik legújabb technológia, az úgynevezett intraorális homokfúvás, az air flow. Az eszköz egy igen finom szemcsés anyag és víz keverékét juttatja viszonylag nagy erővel a fogakra, eltávolítva ezzel a fogkövet és a nem kívánt elszíneződések nyomait. A súrlódás következtében a nehezen elérhető helyekről is sokkal nagyobb hatékonysággal, szinte 100%-ban távolítja el a fogkövet, mint a korábbi technológiák. Mindamellett az sem mellékes, hogy a kezelés szinte fájdalommentes.

  A gyulladt íny regenerálódásának érdekében a fogkő eltávolítás alapossága kiemelten fontos, ezért az air flow technika fokozottan ajánlható azok számára, akik már ebben a stádiumban vannak. A fogkő eltávolítás után a fogfelszín polírozása nem csak esztétikai változást eredményez a korábbihoz képest, hanem nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben a fogkő ne tapadjon meg a fog felszínén.

  Fontos megemlíteni, hogy azokban az esetekben, ahol a páciens ínye gyulladt, a fogkő eltávolítás után átmeneti fognyaki érzékenység, minimális fogínyvérzés alakulhat ki (íny visszahúzódás esetében is ugyanez a helyzet), azonban az air flow fogkő eltávolítás után ez néhány nap múlva eltűnik, és a fogíny gyulladása fokozatosan megszűnik.

  Szájhigiénia, otthoni fogápolás

  Az otthoni szájápolás alapossága nagyon fontos, figyelni kell arra, hogy a lepedéket alaposan eltávolítsuk!

  Rendelőnkben az air flow fogkő eltávolítás számos esetben bizonyította pácienseink számára, hogy a fogkő eltávolítás után bátran mosolyoghatnak, eltűnnek a sokszor egész fogra kiterjedő sárgás elszíneződések, a vérző íny, megszűnik a rossz lehelet, kellemetlen szájszag.

  A fogkő eltávolítás gyakorisága minden egyes páciens esetében különböző. Mivel a fogkő kialakulását számos tényező befolyásolja (otthoni szájhigiénia, genetikai adottságok, hajlam) érdemes a folyamatos fogászati kontroll, konzultáció annak érdekében, hogy a fogak épségét sokáig megőrizzük. Rendelőnkben a konzultáció INGYENES, tehát Önnek nem kell fizetnie azért, hogy állapotát ellenőriztesse, megelőzve ezzel számos fogászati problémát. Ahogyan a fentiekben is kiemeltük, a fogkő eltávolítás esetében az idő kiemelt tényezőként szerepel, ezért ne habozzon, kérjen időpontot minél korábban! Nyíregyháza-Sóstón, könnyen megközelíthető helyen várja Önt is egy mosolygós szakember csapat, azért, hogy később Ön is bátran mosolyoghasson!

  Számos esetben halljuk a kifejezést: „Meg kell tanulni a helyes fogmosás lépéseit!” – sajnos leginkább már csak a fogorvosnál. A helytelen fogmosás számos probléma forrása lehet. Laikusként gondolná az ember, hogy minél erősebb például egy fogkefe, annál hatásosabban tisztítja a fogfelszínt, pláne jó erősen dörzsölve. Ezzel szemben ezzel hosszú távon azt érhetjük el, hogy a fognyak körüli részek begyulladhatnak a kidörzsöléstől, amely későbbi fogágy-betegségek kialakulásához vezet. A rosszul berögzült mozdulatok helyett tudatosan figyelni kell arra, hogy alaposan, és HELYESEN mossuk fogainkat.Néhány kiemelt szempont:

  • a vízszintes mozdulatok helyett körkörösen mossuk a fogakat, majd az ínyszéltől kiindulva, ún. „sepregető” mozdulatokkal az ott maradt lepedéket „seperjük ki”!
  • legalább 3 percig mossunk fogat!
  • használjunk fogselymet vagy fogköz tisztító kefét. Ezek segítségével a fogak között rekedt lepedék eltávolítható.
  • a fogkefe kialakításánál előnyös, ha a feje kicsi, sörtéi puhák.
  • A fogkefét legalább 2 havonta cserélni kell!

  A helyes fogmosás fontosságát hangsúlyozni sosem elég, mi sem igazolja ezt jobban, mint az, hogy a fogászati problémák nagy száma vezethető vissza a nem megfelelő szájhigiéniára. Az el nem távolított ételmaradék, foglepedék (amely alapesetben sokszor láthatatlan) a fogzománc gyengülését okozza, idővel pedig kialakul a fogakon egy sárgás-barnás réteg, amely nem más, mint a fogkő.

  Fogkő és ínygyulladás

  A fogkő kialakulásának első, jelei lehetnek a kellemetlen szájszag, rossz lehelet, a későbbiekben pedig súlyosbodó problémaként jelentkezik az ínyvérzés, azaz a fogíny gyulladásos megbetegedései. A kialakult fogkövet már otthoni módszerekkel nem lehet megfelelően eltávolítani, mindenképpen szakorvosi beavatkozás szükséges a gyógyuláshoz. A hangsúly nem csak a szakemberen van, hanem az is rendkívül fontos, hogy időben forduljunk hozzá!

  A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

  Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

  A Smile Design Center csapata

  Ismerjen meg minket!

  Pácienseink véleménye

  (Valódi emberek…)
  hu_HUHungarian
  Open chat
  Üdvözöljük!
  Miben tudunk segíteni?