Kérjen tőlünk időpontot!

A kivehető fogsor technikai megoldásai

A teljes vagy részlegesen kivehető fogsor hasonló lépésekben készítjük el

 1. anatómiai lenyomatvétel: lenyomatot veszünk a szájban lévő számunkra fontosabb képletekről, pl: fogak, ha jelen vannak az állkapocsgerincről (álveólus) az áthajlási részekről, mimikai izmok tapadásáról
 2. ezt követően a fogtechnikai labor elkészít egy egyéni, a páciens szájképleteinek megfelelő lenyomatkanalat, amivel a fogorvos funkcionális precíz lenyomatot vesz a szájképletekről.
 3. a labor elkészít egy harapási sablont, mellyel a rendelő regisztrálja az alső-felső fogsor viszonyát egymáshoz, ezt követően a pácienssel együtt kiválasztjuk a megfelelő fogszínt. Ha vannak fogak a szájban célszerű annak megfelelő fogszínt választani.
 4. Következő ülésben már a páciens is láthatja a pótlásban lévő fogak dőlésszögét, stb. ha szükséges lehet állítani
 5. utolsó alkalommal kerül a fogsor átadásra. Az orvos ellátja megfelelő instrukcióval a pácienst a fogsor használatával kapcsolatban.

Azokban az esetekben ha a fogpótlás használatával kapcsolatban nehézségei vannak a páciensnek keresse fel fogorvosát, mert számos oka lehet a fogsor instabilitásának. Az esetek többségében az alsó kivehető fogsorral szokott problémája lenni a páciensnek, mert kicsi az a felület ami az adheziót (tapadást) segíti.
Mindig van megoldás!
Ilyen esetekben a tűimplantátumok alkalmazásával (2-4-6 implantátum beültetésével) kellő stabilitást lehet elérni a fogsoroknál.

A Gradia gum shades rendszerével elkészíthető fogpótlás sokkal több, mint az eddig ismert technológiával elkészültek:

 • Arra fejlesztették, hogy képes legyen visszaadni a természetes íny látható színvilágát.
 • Az íny reprodukálásának szinte határtalan lehetőségeit rejti magában.
 • A mikro töltésű kompozitok kiváló mechanikai és fizikai tulajdonságait hordozza.
 • Könnyen polírozható és tisztítható.
 • Kerámiával kombinálva is alkalmazható.
 • Az íny kialakítása, megfestése nem csak a kivehető, vagy részlegesen kivehető fogpótlásoknál alkalmazható, hanem az implantációs felépítményekhez, a koronákhoz és a hidakhoz egyaránt.
tuimplantatum-fogsor

A beültetés menete

Panoráma rtg, állcsont vizsgálat, anamnézis felvétel után. Ha nem találunk olyan okot, ami kontraindikálttá tenné a beavatkozást, akkor elvégezhető.
A legtöbb esetben vágás-varrás nélkül is megoldható (a páciensek örömére) csupán annyi fájdalmat kell eltűrni amennyi az érzéstelenítő injekció beadásával jár.Az implantátumok behelyezése rövid időn belül megtörténik. A furatok elkészítése után a mini implantátumok behelyezése következik és akár azonnal felhelyezhető rá kivehető fogpótlása.

 • behelyezésükhöz nem igényel műtéti feltárást
 • gyors a lágyrészek gyógyulása
 • nincs szükség varratra
 • nem jár különösebb posztoperatív fájdalommal
 • minimális vérzéssel jár
 • a tűimplantátumhoz rögzíthetjük már meglévő (orvos által előzőleg alaposan megvizsgált) vagy új fogsorát
 • a pótlás ugyan továbbra is kivehető lesz, de rögzítést követően fixen a helyén marad, aminek köszönhetően biztonsággal lehet használni
 • az implantátumok kiálló részeinek tisztítása könnyű feladat így tisztán, higiénikusan tudja tartani a páciens

A már megszokott fogsorát rögzíthetjük közvetlenül behelyezés után vagy új fogsort tesszük fixé
Ugyan kivehető lesz a pótlás, de amikor a helyére teszik, akkor fixen ott van és könnyebb használni
Az implantátumok kiálló részeit könnyű tisztítani így tisztán higiénikusan tudja tartani a páciens
Az egyrészes implantátum hosszabbik menetes része a csontban rögzül, a gömbfej része a szájban nyúlik ki az állkapocs gerincből. A fogsor alaplemezébe pedig bele van építve a gömbfej patentháza melybe gumigyűrű vagy műanyag sapka rögzíti a fogsort.

Prémium minőségű kivehető fogsor

Ahogyan a fogak megtartásában kimagasló szerepet játszik a mikroszkóp és a hozzá tartozó eszközök, úgy a fogpótlásban is egyedülálló a GC legújabb fejlesztése, a Gradia gum shades, amely segítségével élethű és esztétikus részlegesen- és teljesen kivehető fogpótlás készíthető. Az exkluzív minőségű foggarnitúra és az egyénileg karakterizált műíny segítségével egy magasabb szintre emelkedik a kivehető fogsor esztétikai megjelenése is.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

A Smile Design Center csapata

Ismerjen meg minket!

Pácienseink véleménye

(Valódi emberek…)