Kérjen tőlünk időpontot!

  A fogkőeltávolítás orvosi segítséget igénylő beavatkozás, hiszen otthoni körülmények között nem lehetséges megszabadulni tőle. Nyíregyházi fogorvosi rendelőnkben fájdalommentes fogkőeltávolításra van lehetőség, amihez ultrahangos beavatkozást használunk a tökéletes végeredmény érdekében.

  A fogkőeltávolítás egy egyedi frekvencián rezgő depulátorral történik, a rezgés hatására a fogkő lepattan a fogról. A beavatkozás előtt érzéstelenítő zselét rakunk az ínyre, szükség esetén a legjobb minőségű fájdalomcsillapító eljárásokat is használunk. Mivel a fogkő a fog felszínéhez csak gyengén kötődik, az ultrahangos depulátor segítségével a fogkőeltávolítás fájdalommentes, nem károsodnak a fogak és a fogfelszín.

  A fájdalommentes fogkőeltávolítás után polírozás következik (teljesen fájdalommentes), aminek köszönhetően fogai még szebbé vállnak és a fogkőeltávolítás eredményét tartósabbá teszi.

  Ha túl vagyunk a fogkőeltávolítás folyamatán igyekezni kell fenntartani az eredményt! Bár közhelynek tűnhet, de a fogkő lerakódás megelőzhető rendszeres fogmosással. Napi 2×5 perc fogmosás szükséges jó minőségű fogkefével, használjunk fogselymet és szájvizet is.

  A fogkő

  A fogkő a fogak felszínén lerakódott majd kikristályosodott szennyeződés, elmeszesedett lepedékréteg. A lepedék túlnyomó része baktérium, amihez ha kalcium-karbonát kerül fogkő alakul ki. Sárgás elszíneződéssel kezdődik és annyira tapad a foghoz, hogy azt otthoni körülmények között nem lehet eltávolítani.

  A fogkövesedés akkor is elkezdődhet ha valaki megfelelő technikával mos fogat, hiszen a fognak vannak olyan részei, melyek nem igazán hozzáférhetőek sem fogkefével sem fogselyemmel. Az ilyen eldugott helyeken kezdődik el sokszor a fogkő kialakulása, majd folytatódik lerakódás sokszoros sebességgel, hiszen a már lerakódott fogkőn gyorsabban lerakódnak a szennyeződések. Vannak olyan körülmények is ami elősegítik a fogkő képződést. Ilyen a szabálytalan fogsor, rossz fogtömés, dohányzás, nem megfelelően feltett korona. Ha ezek közül több tényező is jelen van valakinél, a fogkő eltávolításra érdemes fokozott figyelmet fordítani.

  A fogkő olyan akár egy baktériumtelep, gyulladásokat okoz, ami kihat az immunrendszeren keresztül az egész szervezet működésére.

  A halomozódott fogkő következményeképpen begyulladhat a fogíny, majd a fogágy is, ami fájdalommal és ínyvérzéssel jár. A kezeletlen fogágy gyulladás akár a fogak elvesztésével is járhat.

  A fogkő kihathat továbbá kapcsolatainkra is, mert mindamellet, hogy a fogak elszíneződését okozza, kellemetlen lehelettel is jár, ami zavaró lehet partnerünk számára.

  Ne felejtse el! Fájdalommentes fogkő eltávolítás Nyíregyháza – Sóstón a Smile Design Centerben!

  A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

  Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!
  Fogkő eltávolítás menete: előtte, közben és a végeredmény!

  A Smile Design Center csapata

  Ismerjen meg minket!

  Pácienseink véleménye

  (Valódi emberek…)
  hu_HUHungarian
  Open chat
  Üdvözöljük!
  Miben tudunk segíteni?