Félelem a fogorvostól? Megoldást jelenthet az új amerikai típusú kezelőszék


Vannak azok, akik halogatják a fogorvosi vizsgálatokat, ugyanis a fájdalom távol tartja őket. De vannak, akik nem a fájdalomtól rettegnek. A betegek nagy része azért retteg annyira, mert nem bírja elviselni a kiszolgáltatottságot, melyet a fogorvosi székben ülve érez. Az érzés jól ismert: ott ülünk tátott szájjal, talán a fejünket is tartja az asszisztens, az orvos pedig ismeretlen eszközökkel hadonászik az orrunk előtt. Ezt a kiszolgáltatott állapotot csak rontja a szagok, ízek, hangok kombinációja.

Dokonalý úsmev je všetko, čo potrebujete na rezerváciu termínu!

Už nečakajte, vypočujte si názory našich predchádzajúcich pacientov!

Legelőször is nagy figyelmet kell fordítani már a fogorvos megválasztásra is. A szakmai tudás mellett nagy feloldódást tud nyújtani egy empatikus orvos. Érdemes internetes fórumokon kiszemelt fogorvosunkról véleményeket olvasni. Sose szégyelljük bevallani félelmeinket. Az orvosnak is könnyebb a dolga, tisztában van a gyenge pontjainkkal. Vannak, akik már a tű gondolatától is képesek elájulni, ilyen esetben is előre jelezzük az orvosnak, asszisztensnek, hogy bizony ezzel a problémával állnak szemben.

Mennyivel kényelmesebb egy modern kezelőszék, mint egy régebbi változat?

Rendelőnkbe 2 db A-Dec 500-as amerikai típusú kezelőszék érkezett. A magas komfortfokozatú és nagy tudású egységkészülék egyaránt a páciens, az orvos és az asszisztens kényelmét is szolgálja. A fogorvos biztos lehet abban, hogy mindaddig, amíg az A-dec 500 egységkészülékét használja, munkáját új technológiákkal frissítheti. Miben jeleskedik ez a kezelőszék? A kézközelben lévő eszközök gyorsítják a kezelést. Az előre billenthető kézi darab tartó kar segíti a könnyed használatot. A szék vezérlőkonzolja 16 programozható memóriával (ebből 8 standard üzemmódban) van felszerelve. A vezérlőkonzol belső kialakítása a legfejlettebb technológiák beépítését teszi lehetővé.

A szék fejlesztői arra is gondoltak, hogy az idő előre haladásával a fogászati technológiák is változnak. A jövőben megjelenő új fejlesztések ezért utólag is beépíthetőek. A vezérlőkonzol mozgatja a páciensszéket, kapcsolja a lámpát és a köpőcsésze funkciókat. Az A-dec 500 vezérlőkonzolja megkülönböztet akár két fogorvost, vezérli a kézi darabokat, az elektromos mikromotort, a scalert, és mást is. Az asszisztensi kartartói csoportosan elfordíthatók és ezen belül önállóan is forognak, hogy testre szabott hozzáférést tegyenek lehetővé. A székhez kapcsolható vízpalack egy integrált felszívó csövet tartalmaz, amely megakadályozza a keresztfertőzéseket.

A páciens szempontjai

Emberi anatómiával és mozgással szinkronizált, süppedés kialakítással gyártott ultravékony, helyenként mindössze 25 mm vastagságú kárpittal a legfélősebb páciens is pillanatok alatt kényelembe tudja helyezni magát. A háttámla mindkét oldalszárnyon flexibilis, ezzel megkönnyíti a fogorvos dolgát, így sokkal könnyebben és gyorsabban hozzáférhet még a nehezen elérhető felületekhez is. Az innovatív fejtámla együtt csúszik a pácienssel, amikor a szék és a háttámla magassága változik. A széket egy speciális kárpittal vonták be, melynek minősége vetekszik a legpuhább bőrrel.

sk_SKSlovak
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?