Félelem a fogorvostól? Megoldást jelenthet az új amerikai típusú kezelőszék


Vannak azok, akik halogatják a fogorvosi vizsgálatokat, ugyanis a fájdalom távol tartja őket. De vannak, akik nem a fájdalomtól rettegnek. A betegek nagy része azért retteg annyira, mert nem bírja elviselni a kiszolgáltatottságot, melyet a fogorvosi székben ülve érez. Az érzés jól ismert: ott ülünk tátott szájjal, talán a fejünket is tartja az asszisztens, az orvos pedig ismeretlen eszközökkel hadonászik az orrunk előtt. Ezt a kiszolgáltatott állapotot csak rontja a szagok, ízek, hangok kombinációja.

Ein perfektes Lächeln ist alles, was Sie brauchen, um einen Termin zu buchen!

Zögern Sie nicht, hören Sie sich die Meinungen unserer früheren Patienten an!

Legelőször is nagy figyelmet kell fordítani már a fogorvos megválasztásra is. A szakmai tudás mellett nagy feloldódást tud nyújtani egy empatikus orvos. Érdemes internetes fórumokon kiszemelt fogorvosunkról véleményeket olvasni. Sose szégyelljük bevallani félelmeinket. Az orvosnak is könnyebb a dolga, tisztában van a gyenge pontjainkkal. Vannak, akik már a tű gondolatától is képesek elájulni, ilyen esetben is előre jelezzük az orvosnak, asszisztensnek, hogy bizony ezzel a problémával állnak szemben.

Mennyivel kényelmesebb egy modern kezelőszék, mint egy régebbi változat?

Rendelőnkbe 2 db A-Dec 500-as amerikai típusú kezelőszék érkezett. A magas komfortfokozatú és nagy tudású egységkészülék egyaránt a páciens, az orvos és az asszisztens kényelmét is szolgálja. A fogorvos biztos lehet abban, hogy mindaddig, amíg az A-dec 500 egységkészülékét használja, munkáját új technológiákkal frissítheti. Miben jeleskedik ez a kezelőszék? A kézközelben lévő eszközök gyorsítják a kezelést. Az előre billenthető kézi darab tartó kar segíti a könnyed használatot. A szék vezérlőkonzolja 16 programozható memóriával (ebből 8 standard üzemmódban) van felszerelve. A vezérlőkonzol belső kialakítása a legfejlettebb technológiák beépítését teszi lehetővé.

A szék fejlesztői arra is gondoltak, hogy az idő előre haladásával a fogászati technológiák is változnak. A jövőben megjelenő új fejlesztések ezért utólag is beépíthetőek. A vezérlőkonzol mozgatja a páciensszéket, kapcsolja a lámpát és a köpőcsésze funkciókat. Az A-dec 500 vezérlőkonzolja megkülönböztet akár két fogorvost, vezérli a kézi darabokat, az elektromos mikromotort, a scalert, és mást is. Az asszisztensi kartartói csoportosan elfordíthatók és ezen belül önállóan is forognak, hogy testre szabott hozzáférést tegyenek lehetővé. A székhez kapcsolható vízpalack egy integrált felszívó csövet tartalmaz, amely megakadályozza a keresztfertőzéseket.

A páciens szempontjai

Emberi anatómiával és mozgással szinkronizált, süppedés kialakítással gyártott ultravékony, helyenként mindössze 25 mm vastagságú kárpittal a legfélősebb páciens is pillanatok alatt kényelembe tudja helyezni magát. A háttámla mindkét oldalszárnyon flexibilis, ezzel megkönnyíti a fogorvos dolgát, így sokkal könnyebben és gyorsabban hozzáférhet még a nehezen elérhető felületekhez is. Az innovatív fejtámla együtt csúszik a pácienssel, amikor a szék és a háttámla magassága változik. A széket egy speciális kárpittal vonták be, melynek minősége vetekszik a legpuhább bőrrel.

de_DEGerman
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?