REFERENZEN

Fürdőház tér - Badehausplatz 1. 4431, Nyíregyháza

Epreskert Str 11/B, 4400, Nyíregyháza

Phone

Sóstói rendelő: +36(20)483-8855

Belvárosi rendelő: +36(20)4638855

Kellemetlen lehelet okai

A kellemetlen lehelet vagy orvosi nevén halitosis általában minden negyedik embert érint, legyen szó bármely korosztályról és nemről.

A szájszag önmagában nem betegség, azonban ha huzamosabb ideig fennáll, akkor nagy eséllyel valamilyen komolyabb problémára utal.

Főbb okai lehetnek:

A szánkban lévő baktériumok, amelyek a fogak közötti résekben vagy a szájüregben tapadnak meg. Ezek a baktériumok szaporodnak és mérgeket, kellemetlen szagokat bocsátanak ki. Sőt szintén ezek a kórokozók felelősek leginkább a fogínyvérzés kialakulásáért.

Rossz szokások, mint például a dohányzás vagy alkoholfogyasztás is rendkívül kellemetlen szájszagot eredményezhetnek. Ezen felül elszínezi a fogakat és növeli a fogínyprobléma kialakulásának kockázatát.

Étkezési szokásaink is nagyban befolyásolják, hogy mennyire friss a leheletünk. Bizonyos ételek fogyasztása még többszöri fogmosás után is kellemetlen szagot hagy maga után. Ilyen például a fokhagyma vagy a hal, az erős fűszerek illetve a túlzott kávéfogyasztás.

A kellemetlen szájszag megelőzhető néhány egyszerű szokás kialakításával.

Mossunk naponta legalább 2x fogat és nyelvet is, valamint a fogselyem használatával eltávolíthatjuk a fogaink közé ragadt ételmaradékot.

A megfelelő fogkefe kiválasztásáról és a helyes fogmosásról olvashat az otthoni fogápolás című korábbi blogbejegyzésünkben.

#ÓVJUKFOGAINKAT #FIGYELJÜNKMAGUNKRA #ELŐZZÜKMEGABAJT