Alapvető tudnivalók az All On 4 technikáról


Amennyiben nem rendelkezünk a teljes fogsorunkkal az számos egészségügyi problémát okozhat és esztétikai hátránnyal is járhat.

 

Rombolhatja önbizalmunkat, mosolyunk sem lesz az igazi, ezen kívül további szájhigiéniai problémákat is okozhat. Csontvesztéshez, további fogromláshoz vezethet, valamint csökkenhet a száj általános egészségi állapota.

Az All On 4 implantátum egy hosszútávú megoldás* lehet azok számára, akik újra teljes fogsorukat szeretnék visszaállítani, továbbá megszüntetni a fent említett problémákat.

 

*Milyen esetekben ajánlott?

  • amennyiben a páciens nem rendelkezik fogakkal,
  • meglévő fogai állapotuk miatt eltávolításuk javasolt,
  • nem szeretne kivehető fogpótlást.

 

Mit kell tudni az All On 4 implantátumokról?

Az All On 4 technika alkalmazása, a beültetés menete

 

Első lépés minden esetben a konzultáció és a beteg megfelelő tájékoztatása

Az All On 4 implantátum egy fogpótló eljárás, ami 4 darab ínybe ültetett, általában titániumból készült implantátum segítségével teszi lehetővé a fogsor teljes helyreállítását.

A kezelés megkezdése előtt az orvosunk panoráma röntgent, illetve CT-t készít a szájüregről, majd ez alapján megtervezi az implantátumok pontos helyét.
Ezt követően orvosunk ismerteti a kezelési tervét, az eljárás menetét az implantátumok technikai paramétereit, egyszóval az eljárás részleteit. Ezen felül tájékoztatást ad a gyógyulás várható idejéről, az implantátumok megfelelő tisztításáról, praktikus tanácsokkal látja el a pácienst.

 

Előzetes eljárás

Némely esetben az eljárás a meglévő fogak eltávolítását is szükségessé teheti, ugyanis egy aktív fertőzés a szájban – melyet a meglévő rossz fogak, vagy gyulladás okozhat – a beültetés sikertelenségéhez is vezethet.

Amennyiben ilyen fertőzés jelen van, az minden esetben megszüntetésre kerül a beültetés előtt.

 

A műtét

A műtét helyi érzéstelenítés mellett zajlik.
Implantátumok kerülnek behelyezésre az alsó és felső ínybe, 2-2 az első és hátsó ínyrészbe. Tehát  összesen nyolc implantátum.

Az implantátumok 45 fokos szögben helyezkednek el és képesek elég támogatást nyújtani a jövőbeli fogsornak. Így az erőteljes harapás és rágás teljesen biztonságos lesz.

Ritkább esetben előfordulhat, hogy csontpótlásra van szükség. Erről orvosunk mindent esetben előre tájékoztat minket. Rendszerint a konzultáció során készült panorámaröntgen és CT felvételek vizsgálata közben megállapítható szükség van-e csontpótlásra.

All on 4 technika

 

A gyógyulás menete

Legtöbb esetben már a műtét napján vagy másnap behelyezésre kerül a ideiglenes műfogsor.


Azaz, akár 24 óra alatt elkészülhet a teljes fogpótlás.

 


A teljes gyógyulás ideje általában 8 hónap alatt megy végbe. Nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljuk az implantátumokat, azok közvetlen környezetét a megfelelő gyógyulás érdekében!

A betegnek érdemes lehet az alábbi ajánlásokat megfogadni:

  • a kezelést követően jegeljük a fájdalom helyét (külsőleg),
  • kizárólag pépes ételeket fogyasszunk,
  • sem ujjunkkal sem nyelvünkkel ne fejtsünk ki erőteljes nyomást  az implantátumokra,
  • kerüljük a dohányzást,
  • minimum egy hétig ne fogyasszunk alkoholt.

 

Mint láthatjuk, az All On 4 egy gyors és kiváló megoldás lehet fogsorunk pótlására.



Ezt az eljárását választva nem kell többet aggódnia, hogy fogsora elcsúszik vagy kiesik, valamint a száj higiéniájának állapota is kitűnővé válik.

 

de_DEGerman
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?