Individuelle Bissregistrierung im Smile Design Center


Nagyobb fogművek készítésekor, legyen szó felső vagy alsó fogpótlásról, rendelőnk nem csak egy viaszharapás sablon alapján készíti el fogpótlását. Egyéni harapásregisztációt alkalmazunk a gnatonólógiai viszontagságok figyelembevételével. (A gnatológia egy fogászati ág, ami az állkapoccsal és annak betegségeivel, elváltozásaival foglalkozik).

Miért fontos ez?

Minél nagyobb egy fogpótlás, annál fontosabb az egyéni harapásregisztráció elvégzése. Egy fogpótlás elkészítésekor figyelni kell arra, hogy az elkészült fogpótlás ne változtassa meg az izületek mozgáspályáit, figyelembe kell venni a fogak, állcsontok eredeti helyzetét, az eredeti rágófelszínt.

Ez azért is fontos, hogy a páciens az elkészült fogművet azonnal a sajátjának érezze, azzal úgy tudjon enni, beszélni mintha az a tényleg a saját foga lenne.

Sokszor találkozunk rosszul elkészített fogművel, ahol a két állcsont egymáshoz viszonyított helyzetét nem vették figyelembe, így megváltoztatták az izületek mozgáspályáit.  Ez a páciensnél egyhe fájdalommal, kattogással de kiterjedt fájdalommal is járhat.

Egyéni harapás regisztráció Nyíregyházán, a Smile Design Centerben

A fogtechnikus a fogpótlást egy úgynevezett artikulátorban  készíti el, ami gyakorlatilag a gipsz fogmintákat illeszti össze. Amennyiben nincs egyéni érték a fogtecnikus közép értéket használ.  Ez olyan mintha mindenkinek a harapása ugyanolyan lenne, természetesen a végeredmény kevés embernek lesz megfelelő, még kevesebb embernek lesz tökéletes.

Azonban a fogászati technológia fejlődik és vele együtt rendelőnk is, ma már az artikulátorra át lehet vinni a páciens egyéni  mozgáspályáit, anatómiai adottságait , tehát sokkal több információval látjuk el a fogtechnikust mint hagyományos esetben. Így már a fogtechnikusunk egyedi adottságok figyelembevételével tudja a fogpótlást elkészíteni, hogy a fogpótlás azonnal, minden szempontból tökéletes legyen.

 

 

 

de_DEGerman
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?