Fogselyem


A fogínyproblémák ellen a legjobb védekezés a fogak és a fogíny tisztén tartása. Azonban a fogak közötti rések nehezen elérhetőek pusztán fogmosással. Ebben segítség számunkra a fogselyem, mely egy vékony műanyag szál.

A fogselyem segít eltávolítani az ételmaradékot és a lepedéket a fogainkról. Elérhetőek viaszozott és nem viaszozott formában, ezen kívül egyes fogselymek fluoridokkal és mentollal vannak átitatva.

Tudta, hogy a fogselyem Levi Spear Parmly nevéhez fűződik, aki már 1815-ben ajánlotta pácienseinek, hogy használjanak selyemszálakat fogaik tisztításához.

A fogorvosok napi használatát javasolják a fogmosások előtt.

De hogyan használjuk helyesen?

  1. Tépjen le egy kb. 30-40 cm hosszúságú selymet a dobozon lévő vágó segítségével, majd két végét tekerje két kezének ujjai köré.
  2. Fogja a fogselymet óvatosan a hüvelykujjai és a mutatóujjai közé úgy, hogy egy kb. 2,5 cm hosszú feszes részt hagyjon a kettő között.
  3. Óvatosan mozgassa a fogselymet előre és hátra a fogak között, ügyelve, hogy ne sértse fel vele fogínyét és ne erőltesse a két fog közé.
  4. Legyen alapos és végezze el a tisztítást minden fognál, ne hagyja ki a leghátsó fogak oldalát sem.

Előfordulhat az első használatkor fogínyvérzés alakul ki, ennek azonban gyorsan el kell múlnia. Ha vérzés több napig fennáll, az fogínyproblémára adhat okot. Ebben az esetben keresse fel fogorvosát.

Ha nem biztos a fogselyem helyes használatában forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

en_GBEnglish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?