Mit takar a mikroszkópos gyökérkezelés?


A fogorvosi kezelések közül talán a gyökérkezelés az, amelytől a legtöbben rettegnek. Ilyen esetben egy fog kezelése több alkalmat is igénybe vesz, általában több héten át kell járni a fogorvoshoz, míg a terápia befejeződik. Bár a legtöbb esetben az egész procedúra érzéstelenítés alatt zajlik, mégis sokunknak automatikusan elkezd remegni a gyomrunk, ha a fogorvosnál meghalljuk a gyökérkezelés kifejezést.

A perfect smile is all you need to book an appointment!

Don't hesitate, listen to the opinions of our previous patients!

Pedig örülünk kellene, hogy manapság már létezik ez a beavatkozás, hiszen ennek segítségével a fogorvos meg tudja menteni azt a fogat, amelyet egyébként el kellene távolítania.

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

Évekkel ezelőtt egy olyan fogat, amit ma már gyökérkezeléssel meg tudnak menteni, nagy valószínűséggel egyből kihúztak volna. Ezzel a kezeléssel azonban sokkal nagyobb esélyünk van a fog megtartására. Gyökérkezelésre akkor van szükség, amikor a fogbél elkezdett szuvasodni, vagy valamilyen sérülés alakult ki rajta, esetleg egy rossz fogtömés alatt begyulladt a fog és szükség van a gyulladt és fertőzött rész eltávolítására. A kezelést megelőzően általában az orvos röntgenfelvételt készít az állkapocsról, hiszen így tud teljes képet kapni a fogak egészségi állapotáról és azok elhelyezkedéséről.

A beavatkozás során az elszuvasodott fogbelet, illetve a fog belsejében megtalálható idegeket és élő szöveteket nagyon apró eszközökkel, kis mozdulatokkal távolítják el. Így a gyökércsatorna teljesen átjárható, tiszta és steril lesz, melyet kiszáradás után gyökértöméssel zárnak le. Ezután történik a fog fedő tömése, melynek köszönhetően egy erős és tartós zárást tudnak biztosítani a fog felszínén. Bár a legtöbben nagyon nehezen veszik rá magukat arra, hogy ellátogassanak a fogorvoshoz, azt tanácsoljuk, ezt a dolgot semmiképp se halogassa senki, mivel a baktériumok okozta fertőzés csak tovább fog terjedni, amely akár még az arcüreget is megtámadhatja.

Mikroszkópos eljárás a még precízebb kezelés érdekében

A mikroszkópos gyökérkezelés manapság az egyik legmodernebb fogászati eljárások közé tartozik. Mivel a gyökérkezelés nagy szaktudást és precizitást igényel, a fogorvos ezzel a mikroszkópos megoldással még jobban tud arra törekedni, hogy fájdalommentesen és gyorsan megszüntesse a fogban kialakult fertőzést, ezzel megmentse azt. Így a kezelés sikeressége is sokkal hatékonyabb, illetve a fogorvos a gyökércsatorna feltárását pedig sokkal nagyobb hatékonysággal tudja elvégezni, mivel az abban található baktériumokat hamarabb el tudja távolítani.

Ezzel a modern eszközzel akár 25-szörös nagyításban végezheti el a fogorvos a műveletet, ennek köszönhetően sokkal precízebb és pontosabb munkát tud elvégezni. A gyökércsatornák könnyebben feltérképezhetők, főleg azok, amelyek szabálytalan alakúak és szabad szemmel nem is láthatóak. A kezelés pontosságát elősegíti az eszközbe beépített LED világítás, amelynek segítségével a fog belseje még jobban láthatóvá válik nem csak a fogorvos, hanem a páciens számára is, hiszen az egész kezelést egy monitoron keresztül ő maga is nyomon tudja követni.

en_GBEnglish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?