Fogpótlás akár 24 óra alatt: All-on 4-6 rendszerek


A rossz fogak vagy súlyosabb esetben a foghiány sokak életét megkeserítik. Nem mernek mosolyogni, önfeledten nevetni, hiszen a foguk rendezetlen, hiányos. Nagyobb baj, hogy nem csak a fogorvosoktól és a fájdalomtól való félelem gátolja meg őket a fogászati kezelésektől, de sokszor a szégyen is. Meglepő, de a fogorvosok előtt is szégyellik fogaik állapotát. Pedig ezeknek az esztétikai hibáknak köszönhetően egyre gyorsabban és látványosan fejlődik a fogtechnika.

A perfect smile is all you need to book an appointment!

Don't hesitate, listen to the opinions of our previous patients!

Vannak bizonyos eljárások, mely által nem csak gyorsan végeznek fogpótlást, de akár teljes foghiány esetén is segítséget nyújthatnak. Ez a technológia nem más, mint az All-on 4, illetve az All-on 6 rendszerek, melyek 4 vagy 6 implantátum beültetésével fix fogpótlást nyújtanak.

Az All-on-4 és az All-on-6 technológia előnyei

Az All-on-4 eljárás a jelenlegi implantológia csúcsa, mely nem csak gyors megoldást jelent, mert 24 óra alatt elvégezhető akár teljes fogpótlás esetén is. A használatlan fogak eltávolítása, az implantátum elhelyezése, az ideiglenes rögzített híd elkészítése egy kezelés alatt történik, így a páciensnek nem kell heteket várnia a fogpótlással járó kellemetlenségekkel. A gyógyulási idő után 3-6 hónappal elkészül a végleges fogpótlás. Az anyaga lehet cirkónium, fémkerámia, kompozittal leplezett fémváz vagy PEEK-anyag. Az eljárásnak köszönhetően a lehető legkevesebb implantátummal, legrövidebb idő alatt javíthatnak az emberek életminőségén. A 4 vagy 6 implantátum előnye, hogy csökken a kezelési és gyógyulási idő egyaránt. A további kellemetlenségek elkerülése végett a technológiának köszönhetően a csontpótlás is elkerülhető bizonyos helyzetekben. Ennek oka a speciálisan szögben beültetett implantátumok.

A leendő pácienseknek nem csak a gyors és biztonságos munkafolyamat jelenthet előnyt, de a kivehető protézisekre jellemző lötyögés, kiesés, fogsorragasztó vagy fogsor éjszakai eltávolításának hiánya is kényelmessé teheti a mindennapjait. További előnye, hogy nem csak rögzített, ideiglenes fogpótlással fog rendelkezi a gyógyulási idő alatt, de az étkezés során több íz érzés is megmarad a fedetlen szájpadlásnak köszönhetően. Természetesen léteznek kizáró okok a kezelés alól, az alkoholizmus, erős dohányzás, kezeletlen diabetes, várandóság, komoly szív és érrendszeri problémák, csontanyagcsere zavarok nem kombinálhatóak az all-on-4 vagy all-on-6 kezeléssel.

A szájsebész mindenről tájékoztatja a pácienseket, ha nem lehetséges a kezelés, akkor egyéb alternatív módszerek javasolásával fog segítséget nyújtani. Azok, akik a kezelés fájdalmától félnek, megnyugodhatnak, hiszen a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően szinte fájdalommentesen elvégezhető a beavatkozás. Pácienstől függően altatásban is végezhető, ha az egészségügyi állapota megengedi az eljárást. A kezelés sikeressége 90% feletti átlaggal rendelkezik. A beavatkozás elvégzéséhez elengedhetetlen a megbízható és minőségi implantátumokkal dolgozó klinika, melynek dolgozói nem csak szaktudásukkal biztosítják a kezelés menetét, de megkímélik a későbbi komplikációktól is.

en_GBEnglish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?