Fémkerámia fogkorona


Megmutatjuk, hogy melyik pótlás, mit nyújthatnak számunkra. Kezdjünk egy közkedvelt megoldási lehetőséggel! A fém vázra égetett kerámia vagy porcelán fogkoronát fémkerámia fogkoronának nevezzük. A fémkerámia korona porcelán és fém részeket is tartalmaz. A korona belseje, amely közvetlenül a fogra kerül, és nem látszik, fémből készül. A ráégetett külső réteg fogszínű kerámia vagy porcelán.

A fémkerámia fogkorona azonban nem a legmodernebb megoldás. Egyik oka annak, hogy nem ezt használjuk már, az az, hogy szakemberekként fontos nekünk, hogy a felépített fogak tartóssága, terhelhetősége és esztétikai élményének mértéke egyensúlyban legyen. Ennél a pótlásnál már vannak modernebb megoldások szerencsére.

Szürkés árnyalata lehet ugyanis a fém miatt, ami idővel az ínyszélnél erősödhet, van nála strapabíróbb. A másik ok ennél sokkal jelentősebb, és bár egy egyszerű teszttel szűrhető, nagyon fontos számításba vennünk, hogy a fémallergiával élőknek nagyon kellemetlen tüneteket okozhat.
Minden esetben fontos, hogy szakemberrel egyeztessünk javaslatáról olyan módon, hogy képet kap állapotunkról személyesen is. Várunk rendelőnkben, hogy Neked is tökéletes lehessen a mosolyod! 🙂

en_GBEnglish
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?