4431 Nyíregyháza-Sóstó, Fürdőház tér 1.

Telefonszám

+36(20)483-8855

Fogtömés

Fögtömés fájdalommentesen, szakértelemmel!

A fogtömés a leggyakoribb fogászati beavatkozás amit nyíregyházi fogorvosi rendelőnkben végzünk. Fogszuvasodás vagy egyéb sérülés miatt válik szükségessé ez a beavatkozás. Ha a fogszuvasodás jeleit tapasztalja magán, fogai érzékennyé váltak, elszíneződtek, keressen fel minket, ingyenes tanácsadásért. A fogtömésre akkor van szükség ha a fogon hiány keletkezik. Ez a hiány keletkezhet szuvasodás, kopás, mechanikai sérülés által. Ezekben az esetekben sérül a zománc és ezáltal a Dentin szabaddá válik, ami a fog érzékenységét fogja előidézni. Ebben az esetben mindenképp szükséges fogtömés miatt felkeresni minket, hiszen a szabaddá vált dentin a fájdalmon kívül további szövődményeket is okozhatnak. Többféle fogtömést is alkalmazunk, mindig az adott problémának legmegfelelőbb fogtömési eljárást alkalmazzuk.

Fényre kötő fogtömés (kompozit)

A fényre kötő fogtömés segítségével a fog színét és formáját tudjuk helyreállítani. A felpuhult szuvas baktériumokkal teli fogrészt pillanatok alatt eltávolítjuk. Ebből a modern fájdalomcsillapítóknak köszönhetően semmit sem fog érezi. A fog színének megfelelő tömőanyagot keverünk ki, hogy a tömés ne legyen észrevehető. A fényre kötő fogtömés műgyantából áll, ami üveg és porcelán szemcsékkel is meg van erősítve. Miután a tömőanyagot a helyére juttattuk, ez a lágy tömőanyag UV fény hatására megszilárdul, amit ki tudunk alakítani a megfelelő formára, beállítjuk a harapási magasságot, hogy a betömött fog ne csak esztétikus, de jól használható is legyen.

Inlay fogtömés

Az INLAY vagy ragasztott fogtömést jellemzően akkor alkalmazzuk, hogyha a fogszuvasodás túl nagy a hagyományos fogtöméshez, vagy ha a fogból egy viszonylag nagyobb darab tört le. Az INLAY gyakorlatilag egy egyedileg gyártott fogbetétet jelent, amit porcelánból készítünk saját fogtechnikai laboratóriumunkban. Ez a formára kialakított betét tökéletesen illeszkedik majd a kívánt helyre, amit a foghoz ragasztunk. Az INLAY fogpótlásokat mindig a fog színéhez igazítjuk. Tartós, nem törik, nem kopik, nem színeződik el.

Onlay fogtömés

Onlay fogtömést akkor alkalmazunk, ha már az INLAY fogtömés nem elegendő a fog károsodása miatt. Az ONLAY szintén egy színre és formára egyedileg készült betét, de az INLAY-al elentétben akár az egész rágófelületet is beboríthatja.

Esztétikus kompozit héj

Az esztétikus kompozit héj fogtömést, vagy restaurációt leginkább a látható első fogakon szoktuk alkalmazni. Alkalmazható minden olyn esetben, ahol még a korona fogpótlás nem indokolt. Ilyen eset lehet a fogszuvasodás, a fog egy darabjának letörése, túl nagy rések a fogak között, a fog előnytelen formája. A kompozit héj restauráció első lépéseként az elöregedett fogtöméseket, a szuvas részeket eltávolítjuk, majd tömőanyagot rétegenként juttatjuk a fogra. Minden felvitt réteget a fog adott rétegének megfelelőre színezünk, majd UV lámpával felvitt rétegenként megvilágítjuk, aminek hatására megköt a tömőanyag. A fog dentin része így dentin színűre, a fogzománc részét a fogzománc színével megegyező színűre tudjuk színezni. Ennek az eljárásnak köszönhetően válik észrevehetetlenné a fogtömés. Befejezésként polírozzuk.

A Smile Design Center csapata

Pácienseink véleménye

(Valódi emberek…)

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!