Egészségügyi problémákat is előidézhet a hiányos fogsor


Az emberek nagy része tökéletes, fehér, hiánytalan, szép mosolyról álmodik. Egy hiányos fogsor egyértelműen csökkenti az ember önbizalmát, emellett a foghiány miatt sokan nem is mernek mosolyogni, vagy őszintén elnevetni magunkat. Ilyenkor általában az emberek a szájuk elé szokták tartani a kezüket, hogy el tudják takarni a szájukat, melyre egyáltalán nem büszkék. Ez a gond azonban elfajulhat addig is, hogy az illetőnek komoly önértékelési problémái alakuljanak ki, mely magánéletére és társas kapcsolataira is hatást fog gyakorolni a későbbiekben.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

Az esztétikai gondokon kívül azonban a foghiány számos egészségügyi problémát is elő tud idézni.

Tökéletes megoldás a foghiányosságra

Amellett hogy nem szép látvány, ha valakinek hiányos a fogsora, jó ha tudjuk, hogy a foghiány képes súlyos fogászati gondokat is okozni, hiszen a fog helyén csökkenni fog a rágási képesség, emellett a többi fog gyakran eltud mozdulni az eredeti helyéről, de sajnos a foghiány különböző állkapocs-ízületi problémákat is képes előidézni. A rossz fog eltávolítása után a fogmeder egyszerűen el fogja veszíteni a fogmegtartási funkcióját, melynek következtében elkezdenek a lágyabb részek összeesni, illetve a csontos rész is egyre jobban el fog vékonyodni majd. Míg régen ilyen esetben hidak segítségével próbálták pótolni a hiányzó fogakat, manapság a fogorvosok inkább a fog implantátumot szokták ajánlani, hiszen ennek köszönhetően a többi fog lecsiszolása nélkül lehetőség van a hiányzó fog pótlására. Az implantátum másik előnye, hogy ezzel a fogorvosok képesek akár egy egész fogsort is pótolni.

Utána

Így zajlik a fogbeültetés

A fogbeültetésnek érdemes a fog eltávolítása után minél hamarabb nekiállni, ám ehhez mindenképpen tisztázni kell a csont jelenlegi állapotát. Ha az orvos azt tapasztalja, hogy túl kevés a csont, akkor lehetséges, hogy csak részlegesen lehet behelyezni az implantátumot. Ilyenkor azonban sokszor szükség van csontpótlásra, mely történhet saját csonttal, vagy különböző csontpótlók segítségével is. A fogpótlás elkészülése után sor kerül az implantátumra kerülő felépítmény rögzítésére is, mely történhet kétféle módon is.

Ha csavaros implantátumról van szó, akkor a pótlás eltávolítható, melynek köszönhetően van rá lehetőség, hogy professzionálisan ki legyen tisztítva a fogíny, illetve van lehetőség akár a fogkő eltávolítására is. A másik módszer a ragasztásos módszer, ekkor azonban a későbbiekben csak a korona eltávolításával lesz lehetőség hozzáférni a környező nyálkahártyához. Legyen szó csavaros, vagy ragasztásos implantátumról, mindkettőre igaz, hogy ennek az eljárásnak köszönhetően valódi fogunk eltávolítása után olyan tökéletes fogpótlást kaphatunk, mely teljes mértékben képes visszaadni az eredeti rágás képességét és mosolyunk is újra a régi lehet. Igazából étkezés, rágás és beszéd szempontjából semmi különbözés nincs egy fogpótlás és egy valódi fog között.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?