REFERENCIÁINK

4431 Nyíregyháza-Sóstó, Fürdőház tér 1.

4400 Nyíregyháza, Epreskert u. 11/B.

Telefonszám

Sóstói rendelő: +36(20)483-8855

Belvárosi rendelő: +36(20)4638855

Hogyan válasszunk fogkefét?

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre az üzletek polcain. Nagyon sok függ attól, ki milyen genetikai tulajdonságokkal rendelkezik, milyen az egészségi állapota, az ínye, hiányzó fogai vannak-e, hogyan, milyen készítményekkel ápolja fogait.

Általánosságban mondhatjuk, hogy az elektromos fogkefe a sokszorozott rezgésszám miatt alaposabb munkát képes végezni a lepedék, az ételmaradék eltávolításának szempontjából, valamint az ínyhez mindez alatt kíméletesebb, mint a hagyományos kézi alkalmazású fogkefe, melynek hatékonyságát saját kézerőnknek tulajdonítjuk sokszor, nem figyelve arra, hogy kárt is tehetünk, sőt, kevésbé eredményes hatást érünk el tisztítás tekintetében.

A különbséget úgy kell elképzelni, hogy míg manuálisan mozgatjuk a tanultak szerint fogkefénket, korlátozott, nagyjából maximum 600 mozdulatot vagyunk képesek megvalósítani percenként. Elektromos fogkefével ugyanezen idő alatt akár 7.000 mozdulatot is elérhetünk!

A sörte erőssége nagyon jelentős tényező még, melyet szintén egyénre szabottan kell megfontolni. A könnyen vérző íny minél puhább sörtét érdemel, míg az erősebb íny, elbírja az erősebb sörtét, és segíthet erősebb szennyeződés eltávolításában helyes használat esetén.