Hogyan válasszunk fogkefét?


Rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre az üzletek polcain. Nagyon sok függ attól, ki milyen genetikai tulajdonságokkal rendelkezik, milyen az egészségi állapota, az ínye, hiányzó fogai vannak-e, hogyan, milyen készítményekkel ápolja fogait.

Általánosságban mondhatjuk, hogy az elektromos fogkefe a sokszorozott rezgésszám miatt alaposabb munkát képes végezni a lepedék, az ételmaradék eltávolításának szempontjából, valamint az ínyhez mindez alatt kíméletesebb, mint a hagyományos kézi alkalmazású fogkefe, melynek hatékonyságát saját kézerőnknek tulajdonítjuk sokszor, nem figyelve arra, hogy kárt is tehetünk, sőt, kevésbé eredményes hatást érünk el tisztítás tekintetében.

A különbséget úgy kell elképzelni, hogy míg manuálisan mozgatjuk a tanultak szerint fogkefénket, korlátozott, nagyjából maximum 600 mozdulatot vagyunk képesek megvalósítani percenként. Elektromos fogkefével ugyanezen idő alatt akár 7.000 mozdulatot is elérhetünk!

A sörte erőssége nagyon jelentős tényező még, melyet szintén egyénre szabottan kell megfontolni. A könnyen vérző íny minél puhább sörtét érdemel, míg az erősebb íny, elbírja az erősebb sörtét, és segíthet erősebb szennyeződés eltávolításában helyes használat esetén.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?