Mi az a héjkerámia és mikor alkalmazzuk?


Sokan vannak akik elégedetlenek a mosolyukkal, a héjkerámia egy lehetséges megoldást kínál azoknak, akik ezen változtatni szeretnének.

Népszerű választás azon pácienseink között, akik szebb és esztétikusabb fogakat szeretnének. 

Elvégre is a mosolyával elégedett ember sokkal magabiztosabban kommunikál másokkal és ezáltal az általános közérzete is jobb lehet.

 

Mi is a héjkerámia?

A héjkerámia egy vékony fogaink színét utánzó – más esetekben attól eltérő -, esztétikai, vagy más egyéb sérülést, hibát elfedni hivatott héj, ami a legtöbb esetben porcelánból készül.

Ezek a héjak az elülső fogaink takarását szolgálják, és a természetes fogak látványát nyújtják, javítva ezzel mosolyunk szimmetriáját és esztétikáját.

Elkészítésükkor az eredeti fogak színétől, formájától eltérő, világosabb és esztétikusabb héjkerámiát hoznak létre, így azzal az eredeti fogazat számottevően szebb látványt és tökéletesebb formát mutat!

Sok esetben, ha a fogak sérültek, csorbák vagy elszíneződtek és más módon már nem lehet helyreállítani azokat, a héjkerámia kitűnő megoldást nyújthat ezen problémák kijavítására.

 

Héjkerámia látványa és hatása

Egy megfelelően elkészített és felhelyezett héj, kitűnően feljavítja az eredeti fogaink formáit fogsorunk látványát, mosolyunk szépségét.

Javítja a mosolyunkat azáltal, hogy módosítja fogaink formáját és elhelyezkedését, eltüntetve a kisebb-nagyobb réseket fogaink között, így téve mosolyunkat még teljesebbé.

Ha fogaink elszíneződtek a héjkerámia ezt a problémát is sikeresen orvosolja, vele együtt a kisebb domborulatokat vagy egyenetlen felületeket is eltakarja.

 

 

Hogyan működik?

A héjkerámia egy nagyon vékony héj felhelyezésével jár, ami általában anyagában porcelánból készül.

Felhelyezés előtt a fog felszínről eltávolításra kerül ~ 0.3 -0.5 milliméteres réteg, ez segít megtartani a héjkerámiát és a kész héjak tartósságát segíti elő. Ezáltal a fog eredeti mérete sem változik meg számottevően. A természetes hatás megmarad.

 

Nem szükséges azonban az összes fog eltakarása héjkerámiával, csak azoknál a fogaknál ajánlott, amelyek sérülést szenvedtek, elszíneződtek vagy nem esztétikusak.

Kollégáink minden esetben segítenek eldönteni mely fogaink eltakarására lehet szükségünk, kérdezzék őket bátran!


A felrakásuk fájdalommentes és kevésbé kellemetlen, mint más eljárások, például egy hagyományos korona rögzítése. Továbbá nem teljesen véglegesek, így van lehetőség minimális módosításra is, ha idővel változik az arc szerkezetünk vagy bármilyen más okból változtatásra lenne igényünk.

 

Egy jól felhelyezett héjkerámia, aminek megfelelően gondját viselik akár 10 évig is tökéletes állapotban maradhat, így biztosítva a “perfect smile”-t, azaz az irigylésre méltó mosolyt, mely meghatározz majd magabiztosságunkat is.
hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?