Navigált sebészet/műtéti sablon


A fogászat területén 3 fő dolognak kellett nagyot fejlődnie ahhoz, hogy létre tudjon jönni a navigált sebészet. Az egyik a fogászati 3D CBCT felvétel, a másik az intraorális szkennelés és végül a precíz nyomtatás. Ez a 3 dolog olyan információkat gyűjt össze, melyek segítségével az orvosnak előre megtervezhetővé teszi a fogpótlás és az implantátum pozícióját, így egy egészségesebb implantátum körüli szövetet és egy precízebb implantátumra épülő fogpótlást kaphat a páciens.

Nagy előny származik abból, hogy az esetek többségében kisebb feltárással, azaz kisebb szike vágással vagy akár vágás nélkül (Flapless technika) megvalósítható egy vagy több implantátum beültetése, csökkentve ezzel a páciensek kellemetlenségeit és poszt operatív fájdalmait. A navigált sebészetnél a műtét kevesebb vérzéssel jár és gyorsabb a kivitelezés, mert előre meg van tervezve a fúrónak és az implantátum behelyezésének az iránya, a szöge és a mélysége.

A navigált sebészeti eljárás folyamata lépésről-lépésre:
Az első és egyik legmeghatározóbb lépés a személyes konzultáció, mely során 3D CT felvételt készítünk és megismerkedünk a páciens anatómiai adottságaival, igényeivel, elvárásaival és a szájban lévő lehetőségekkel.


Második lépésként beszkenneljük a páciens szájüregét, fogait vagy fogatlan állcsontját és harapási viszonyát, artikulációját.
Harmadik lépésben történik a tervezés az Art 2 Gate program segítségével. Szoftveresen elhelyezzük a fogakat oda, ahova szeretnénk készíteni és alá betervezzük az implantátumot. Amennyiben szükséges, a csontpótlást és a kiegészítő elemeket is meg tudjuk tervezni a programmal.

Negyedik lépésként a fogtechnikai labor a digitális tervezéseink alapján elkészít számunkra egy műtéti sablont nyomtatásos technikával, melyhez mellékelheti a tervezett fogpótlás ideiglenes prototípusát is, mely ráhelyezhető az implantátumra már a gyógyulási/csontosodási időszak alatt.

Utolsó fázisként az implantátum osseointegrációját követően elkészülhet a végleges fogpótlás.

A navigált sebészetet alkalmazhatjuk akár egy vagy több implantátum és fogpótlás készítésénél, de teljesen fogatlan állcsont esetében all on 4/all on 6 technológia alkalmazásával is. Bármelyiket is készítjük az eredmény mindig egy egyszerűbb, gyorsabb sebészeti ellátáshoz vezet.
Ne feledjük el, minél kisebb a seb, annál gyorsabb a gyógyulás.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?