Miért hasznos fogselymet használni?


A szájápolás részeként több szempontból is előnyös fogselymet használni:

  1. Tisztítja a fogak közötti területeket: A fogkefénél vékonyabb fogselyem képes eljutni oda, ahova a fogkefe nem. A fogközöket és az ínyvonalat tisztítja meg, eltávolítva az ételmaradékokat és a plakkot, amelyek a fogak között könnyen felhalmozódhatnak. Az alapos tisztítás segít csökkenteni a fogszuvasodás és az ínygyulladás kockázatát.
  2. Megelőzi a rossz leheletet: A fogak közötti területeken megragadt ételmaradékok és baktériumok okozhatják a kellemetlen leheletet. A fogselyem használatával lehetőség van ezeknek a maradékoknak és baktériumoknak eltávolítására, így frissebb leheletet érhetünk el.
  3. Megelőzi a fogínyproblémákat: A fogak közötti tisztítás segít megelőzni az ínygyulladást és a fogínyvérzést. A rendszeres fogselyemhasználat javítja az íny egészségét, és megakadályozza az ínyvisszahúzódást, ami hosszú távon fogvesztéshez vezethet.
  4. Segít megelőzni fogközi lyukakat: Azok a fogközök, amelyeket nem tisztítanak rendszeresen, hajlamosabbak a fogközi lyukakra vagy fogszuvasodásra. A fogselyem használata csökkenti ezt a kockázatot.

Fontos megjegyezni, hogy a fogselyem használata nem helyettesíti a fogmosást, hanem kiegészíti azt. Rendelőnk főorvosa Dr. Homoki Sándor a fogmosást legalább naponta kétszer, a fogselyemhasználatot legalább naponta egyszer javasolja.

Ha bizonytalan a megfelelő fogselyemhasználati technikában, kérjen időpontot,  dentál higiénikusaink segíthetnek megtanulni a helyes technikát, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban megtisztítani a fogak közötti területet.

 

 

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?