A piezo sebészeti eszköz segíti szájsebészeink munkáját


A fejlesztés nem állhat meg a Smile Design Centerben, az orvostechnikai eszközök fejlesztését folyamatosan nyomon követjük és egy új eszköz beszerzése mellett döntöttünk.

A piezo sebészeti technológia egy viszonylag új fejlesztés a fogászatban, amely  a hagyományos forgó műszerekkel ellentétben ultrahangos rezgések segítségével vág át kemény szöveteket, például csontot anélkül, hogy károsítaná a környező lágyszöveteket. Ez a technológia forradalmasította a fogászati ​​eljárásokat, precízebb és minimálinvazív műtéteket tesz lehetővé. A piezo sebészeti eszköz egy kis gép, amely nagyfrekvenciás rezgéseket generál, így a hagyományos fogászati ​​eszközöknél jobban szabályozott és precízebb vágást tesz lehetővé.

Ez a pontosság különösen fontos az olyan érzékeny területeken, mint a sinus maxilláris vagy a mandibula csatorna, ahol a környező struktúrák károsodása súlyos következményekkel járhat. A készülék hűtőrendszerrel is rendelkezik, amely segít megelőzni a túlmelegedést, csökkenti a szövetkárosodás és az oszteonekrózis kockázatát. 

A piezo csontsebészeti eszköz használatának másik előnye a betegek által tapasztalt trauma és fájdalom csökkentése.

Ezt a technológiát világszerte széles körben alkalmazzák fogorvosi és szájsebészeti praxisokban, mivel kimutatták, hogy csökkenti a felépülési időt, gyorsabb gyógyulást és gyógyulási időt eredményez a betegek számára. A kisebb traumák és a készülék pontos vágása azt jelenti, hogy kevésbé zavarja a környező szöveteket és a vérellátást. Ez gyorsabb visszatéréshez vezethet a normál tevékenységekhez, és csökkentheti a szövődmények, például a fertőzés vagy az implantátum meghibásodásának kockázatát.

Összességében a piezo csontsebészeti eszköz használata a szájsebészetben számos előnnyel jár mind a betegek, mind az orvosok számára.

 

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?