Fogkrémek és jelzéseik


Úgy hiszem, sokan álltunk már egy-egy drogéria fogkrémeket tartalmazó polc előtt, és néztünk: melyiket válasszam? Melyik a jó fogkrém?

Természetesen nem szeretnénk állást foglalni egyértelműen egyik márkájú fogkrém mellet sem, főként abból az okból, hogy a különféle problémákra más-más fogkrém lehet ajánlott esetenként.

Azonban néhány hasznos információt szeretnénk arról nyújtani, hogy a fogkrémes tubus alján lévő színes csík (Igen, valóban sokaknak eddig fel sem tűnhetett, a legtöbben ilyenkor ellenőrzik, valóban ott van-e…) milyen információval szolgálhat az adott termékről: meglepő módon SEMMILYEN értelemben nem vonatkozik az adott termék összetevőire, anyagára. Rengeteg információ kering az interneten arról, hogy ezek a „csíkok” azt mutatják meg milyen összetételű az adott termék. Nos, ez az információ helytelen, a tubus alján lévő csík a tubus végét jelölő, gyártás során használt jelölés. Ezt az információt támasztották alá több illetékes hatóság részéről, nevezetesen az OÉTI kozmetikai részlegéről, valamint a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség részről is. Az egyetlen – laikus – összefüggés a tubus végén lévő csík és a fogkrém nevének színe között található a legtöbb esetben. Ennek megfelelően a fekete betűvel írt fogkrém-neveken fekete csík lesz vélhetően a tubus alján…..

Fentiek figyelembe vételével ezért azt javasoljuk mindenkinek, hogy konzultáljanak fogorvosukkal, adott esetben melyik fogkrémet – vagy milyen összetételű fogkrémet javasolják egyénileg. Az összetételt pedig ne a tubus alján lévő csík színéből akarjuk kikövetkeztetni, hanem olvassuk el, hiszen kötelező elemként fel van tüntetve minden egyes terméken.

Amennyiben akár a fentiekkel kapcsolatban, akár egyéb, fogászattal kapcsolatos kérdése merülne fel, keresse rendelőnket bizalommal, kérjen időpontot akár e-mailben is!

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?