Orvosi fogfehérítés


Az elszíneződött fogak esztétikai problémája miatt a legtöbb ember önbizalma is elszíneződik, nem mer mosolyogni, kihat az egész életére. Manapság egyre többen élnek a fogfehérítéssel, mert gyors, egyszerű és teljesen fájdalommentes beavatkozással újra fehér fogakkal lehetünk gazdagabbak. A ragyogó fehér fogak miatt újra megnő az önbizalmunk, energiát fogunk sugározni a környezetünk felé. Fogunk elszíneződésének oka lehet külső vagy belső tényező.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

Külső okok közé sorolhatjuk az életvitellel kapcsolatos szokásokat. Bizonyos ételek vagy italok pigmentjei elszínezhetik a fog felületét, ilyen például a vörösbor, a kávé, a Cola. Mégis legnagyobb ellensége fogaink fehérségének a dohányfüst. Belső okok között említhetjük az amalgám tömést, a fogak belső elhalását, a nem megfelelően záródó töméseket, a gyökérkezelést és a fogak szerkezetének öregedését.

Fehérítés során oxidálószert használnak, ami egy rosszul tömött fog esetén, ha bejut a fog belső szerkezetébe a fogbél károsodásához vezethet. Ezért minden kezelés előtt szükség van egy ellenőrzésre, ami után ezeket a sérült fogakat helyre kell hozni. A fehérítést megelőzően szükség van még egy professzionális tisztításra, fogkő eltávolításra és a fogak felpolírozására. A megfelelő szín árnyalat akár 4-5 árnyalattal is különbözhet az eddigi fogszínünktől. A plazma eljárás során a fog semmilyen mértékben nem károsodik, és a beavatkozás tartós marad.

Fogfehérítás

A kezelés első lépése, hogy bekenik a fogunkat egy fogfehérítő géllel, majd egy speciális lámpa segítségével folyamatosan fény alatt kell tartani. Ezzel az előzőleg felkent gél eléri a fehérítő hatását. A fogak átmeneti szerkezetét kismértékben szárítja, így egy kisebb hőérzékenység felléphet. Ez a kellemetlenség legfeljebb 48 óráig fog tartani.

Milyen okok zárják ki a fogfehérítő kezelést?

Nem javasolt 18 éven aluliknak, terhes nőknek és a szoptatás ideje alatt sem. Szuvas fogak, rossz tömések, repedt szerkezetű fogak, fogszabályzó és ínygyulladás kizáró tényező lehet.

A legfontosabb tudni valók a rendelői fogfehérítésről

Amit gyakran rosszul tudnak a páciensek, az az, hogy a tömések, pótlások színe nem változik, tehát egy elsárgult koronát hiába is próbálnának meg fehéríteni. Ezeket ki kell cserélni a fehérítés után, hogy a lehető legjobban illeszkedjenek a fogsorunkba. A fehérítés során bizonyos ásványi anyagok kioldódhatnak a fog szerkezetéből, ezért minden fehérítés egy pasztás utókezeléssel záródik le. A fogak érzékenysége miatt ajánlott magas fluorid tartalmú fogkrémek használata.

Ezeket a termékeket kifejezetten érzékenységre hajlamos fogú embereknek hozták létre. A fogfehérítéssel hirdetett fogkrémek alapvetően nem képesek tényleges fehérítésre, ez csak a reklám része. Fogfehérítést minden esetben szakorvos végezzen, bár sok olyan terméket lehet találni, ami elvileg otthon is használható, mégis bízzuk ezt szakemberekre. Hiszen ezekben az olcsó termékekben előfordulhatnak allergiát okozó vegyületek, amik később sokkal nagyobb kellemetlenséget fognak okozni, mint gondolnánk.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?