REFERENCIÁINK

4431 Nyíregyháza-Sóstó, Fürdőház tér 1.

Telefonszám

+36(20)483-8855

Orvosi fogfehérítés

Az elszíneződött fogak esztétikai problémát jelentenek, ami kihat az ember életére, nem mer mosolyogni, nincs önbizalma. Manapság egyre többen élnek a fogfehérítés lehetőségével, hiszen egy gyors, fájdalommentes eljárással a fogaink újra hófehér színükben pompáznak. Az egészséges, ragyogó fehér fogaknak köszönhetően Ön magabiztosabbá válik, energiát sugároz és így bizalmat ébreszt másokban is. A fog elszíneződésének lehetnek külső és belső okai is.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

Külső okok közé soroljuk az életvitellel kapcsolatos szokásokat. Az elfogyasztott élelmiszerek pigmentjei bizony elszínezik a fogat, a bor, kóla, kávé fogyasztók körében gyakoribb az elszíneződés. Mégis a legnagyobb ellensége fogaink fehérségének a dohányfüst. Belső okok közé soroljuk az amalgám fogtömést, a fogak elhalását, a nem megfelelően záródó töméseket, az öregedést, a gyökérkezelést.

A fogfehérítés során oxidálószert használnak, ami a nem jól záródó töméseken, vagy szuvas fogon keresztül behatolna a fogba, ami a fogbélkamra elhalásához is vezethet. Ezért minden fehérítés előtt rendbe kell tenni a fogakat. Minden esetben szükség van egy professzionális fogtisztításra, a fogkő eltávolítására, illetve a fogak felpolírozására. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb színt elérjük, ami akár 5-6 árnyalatot jelent, plazmalámpás eljárást alkalmaznak. A beavatkozás egy óráig tart, a kezelés hatása tartós, semmilyen kárt nem okoz a fogban.

Fogfehérítás

A művelet abból áll, hogy egy speciális fogfehérítő géllel bekenjük a fogait, majd egy szintén speciális lámpával folyamatosan megvilágítjuk a rágószerveket. Ezzel aktiválva az előzőleg rákent fehérítő anyagot. Annak érdekében, hogy a fogíny irritációját elkerüljük, kezelés előtt egy védőréteggel kenjük be. A fehérítés semmilyen maradandó károsodást nem okoz. A fogak szerkezetét átmenetileg kismértékben szárítja és a fogak átmeneti hőérzékenység fokozódására is számítani kell. Ezek az apró kellemetlenségek minden esetben maguktól megszűnnek 1-2 napon belül.

Létezik olyan ok, amely kizárja a fogfehérítést?

Nem javasolt a fogfehérítés 18 éves kor alatt, terhesség és szoptatás idején, szuvas fogak, rosszul záródó tömések, ínygyulladás esetén, illetve fogszabályzó viselésekor, vagy hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén, valamint azokon a fogakon, melyek kevés foganyaggal rendelkeznek.

Fontos tudnivalók a rendelői fogfehérítésről

A fogfehérítő kezelés során a már meglévő esztétikus tömések és a fogpótlások színe nem változik, így azokat a fogfehérítő kezelést követően le kell cserélni az eljárás után kialakult fogszínnek megfelelően. A kezelés alatt a fogak zománcrétegéből ásványi anyagok is kioldódnak, ezért fontos azok visszapótlása különböző paszták segítségével. A fogak érzékenységének csökkentése érdekében javasolt magas fluorid tartalmú és kifejezetten túlérzékenység kezelésére javasolt fogkrémek használata. A fogfehérítő hatásúként reklámozott fogkrémek alapvetően nem tudják a fog színét világosítani, visszaadni az esztétikus és szép mosoly lehetőségét. A fogfehérítés, amit a fogorvosi rendelőben alkalmazunk, biztonságos és hatékony eszköz a kívánt mosoly elérésére és a fogak fehérebbé tételére.