REFERENCIÁINK

4431 Nyíregyháza-Sóstó, Fürdőház tér 1.

Telefonszám

+36(20)483-8855

Pontosan mi is a kivehető fogsor és mikor van rá szükség?

A fogak elvesztésének számos oka lehet. Nem csak mi öregszünk, de a fogaink is veszítenek szilárdságukból és tartásukból. A foghiány oka lehet baleset, fogszuvasodás vagy valamilyen szájüregi rendellenesség is. Ha a kialakult foghiány olyan elrendeződésű, hogy rögzített fogpótlást nem lehet készíteni, a kivehető fogsor jelentheti a megoldást számunkra. A természetes fogak pótlására szolgáló, legtöbbször akrilból, műgyantából, speciális műanyagokból, esetleg valamilyen könnyű fémből készült eszköz, ami pontosan úgy néz ki, mint az eredeti fogsor.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

A Gradia gum shades rendszerével elkészíthető fogpótlás sokkal több, mint az eddig ismert technológiával elkészültek. Szakemberek kimondottan arra fejlesztették ki, hogy képes legyen teljes mértékben visszaadni a természetes íny színvilágát. A mikro töltésű kompozitok kiváló mechanikai és fizikai tulajdonságait hordozza. Nagyon könnyen tisztítható. Az íny kialakítása nem csak a komplett fogsor pótlásnál oldható meg, hanem akár részlegesen kivehető pótlásoknál is.

Implantátumos fogpótlás előnyei és menete

A tervezéshez különböző röntgen, illetve CT felvételeket készítenek. Ezek segítségével kell megvizsgáljni a fog implantátum tervezett helyén a csont minőségét és mennyiségét, valamint a tervezett implantátum és a természetes fog közötti távolságot is. Ilyenkor dől el az is, hogy szükséges-e csontpótlás az adott területen.  A fogorvos felállítja az anamnézist, ezzel kiszűri az okokat, amik akadályozhatják a fogsor elkészítését. A leggyakoribb esetben a páciens csak annyi fájdalmat érez, ami az érzéstelenítő injekció beadásával jár. Vágás és varrás nélkül behelyezhetőek az implantátumok.

Az implantátum csavar helyét a csontban különböző gépi és kézi eszközökkel alakítjuk ki, majd ebbe a csontfészekbe csavarjuk bele. Ennél a fajta megoldásnál a pótlás ugyan továbbra is kivehető lesz, de rögzítést követően fixen a helyén marad, aminek köszönhetően biztonsággal lehet használni. Az implantátum kiálló része is könnyen elérhető, tisztítása nem okoz gondot. Az egyrészes implantátum hosszabbik menetes része a csontban rögzül, a gömbfej része a szájban nyúlik ki az állkapocs gerincből. A fogsor alaplemezébe bele van építve a gömbfej patentháza, melybe a gumigyűrű vagy műanyag sapka biztonságosan rögzíti a fogsort.

Mire kell figyeljünk?

A ma használt fogászati implantátumot legegyszerűbben egy csavaros fogként tudjuk elképzelni. Anyaga titán, melyet a szervezet tökéletesen befogad, abból semmilyen káros reakciót nem vált ki. A műtéti úton beültetett műgyökerekre egy implantátum fej kerül, ami a fogpótlásokat tartja. Fog implantátum beültetés utáni fájdalom enyhe formában az első néhány napban felléphet; az arcon véraláfutás és duzzanat alakulhat ki. Ezek a tünetek ijesztőek lehetnek, azonban a szervezet természetes válaszreakcióiról van szó. Az életkor nem meghatározó tényező. Megfelelő szájhigiéné fenntartásával és a dohányzás mellőzésével a bennmaradási arány nem tér el a fiatalabb pácienseknél mért aránytól.