A legmodernebb fogkőeltávolítás az Air- Flow polírozás


A nem megfelelő fogmosás következtében a fogfelszínen, illetve a fogak közötti résekben megtelepszik az ételeink maradéka. Ezt a maradékot szaknyelven lepedéknek hívják, ami egy idő után szilárd fogkővé képes keményedni. A fogkő ínygyulladáshoz, rosszabb esetekben fogágy betegségekhez vezethet. Az ilyen, súlyosabb esetekben a fogak teljesen kilazulhatnak, a csont elhal. Ezért a megfelelő higiénia betartása az igényesség és szépség első lépcsőfoka. A napi minimum 2 alkalommal helyesen elvégzett fogmosás és a fogorvosi rendelők rendszeres látogatása szükséges a tökéletes szájápoláshoz.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

Sajnos hiába igyekszünk mindent megtenni, hogy a mosási technikánk a leghatékonyabb legyen, előfordul így is, hogy elkezdődik a fogkő lerakódás. A szabálytalanul kinőtt fogak, az öröklődési hajlam, a dohányzás, a rendszeres kávé fogyasztás mind a hajlamosító tényezők közé tartoznak. A fogkő érdes felülete és a nyálban termelt baktériumok elszaporodása gyulladáshoz vezethet. Ha fél évente felkeressük az orvosunkat, ez a gyulladás mindenképp megelőzhető, az íny egészséges marad.

Ultrahangos fogkőlevétel, Air-Flow polírozás

 

A kezelés folyamán a fogkövet egy modern ultrahangos készülékkel távolítják el fogaink felszínéről. A folyamatosan rezgő depurátorfej szó szerint lerombolja az elmeszesedett réteget, majd egy nagynyomású víz és só keverékkel kíméletesen tükör simára polírozza. Ezzel a kezeléssel még a legmakacsabb elszíneződések is könnyen eltávolíthatóak. Mint például a vörösbor, tea, dohányzás okozta sárgás, barnás felszínek. A kezelési idő legfeljebb 60 percet vesz igénybe, de vannak kivételes esetek, amikor ez akár a duplájára is nőhet.

A kezelés után a fogak sokkal simábbak, tisztább érzetűek és természetesen fehérek lesznek. Mivel az Air-Flow anyaga képes a legeldugottabb helyekre is behatolni, így gyakran a kémiai fehérítés elhanyagolható. A kezelés nem sérti a fogzománcot, nincs semmilyen káros hatása. A tükör sima fogfelületnek köszönhetően a későbbiekben a lepedékréteg kialakulása is sokkal lassabban, nehezebben fog kialakulni, egyszerűen lecsúszik a szennyeződés a fogfelszínéről.

Milyen gyakorisággal érdemes elvégeztetni ezt a kezelést?

Ajánlatos 5-6 havonta egy ellenőrző vizsgálaton részt lehet venni, ilyenkor az orvos eldönti, hogy milyen kezelési terv ajánlott számunkra. A fogíny gyulladásban és fogágy betegségben szenvedő pácienseknek valószínű a kontrollon is gyakrabban kell megjelenniük majd. A fixen rögzített fogszabályzót viselőknek is érdemes gyakrabban ellátogatni a rendelőbe, hiszen ők csak körülményesen tudják megtisztítani fogaikat, így jobban ki vannak téve a lepedék lerakodásra, a fogkő kialakulására.

A kezelés után egy speciális pasztával polírozzák fel a fogat, ami miatt a következő napokban érezhetünk egy furcsa csúszósságot. Minimálisan befolyásolhatja a beszédünket is, hiszen kell pár nap, mire megszokjuk, hogy a nyelvünk csúszkál a fogunk felszínén. Némelyik fogkőeltávolítás járhat fájdalommal, az függ a fogkő nagyságától, illetve hogy eléri-e az ínyt. Ilyenkor kérhetünk egy érzéstelenítő injekciót.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?