Mit kell tudni az Airflow technikáról?


A fogászat legnagyobb kártevője a fogkő. Nagy részét ételmaradékok alkotják, ezért sajnos még az alapos szájhigiénia betartása mellett is mindenkinél jelen vannak. Étkezések alkalmával a fogak és pótlások felszínén egy vékony, színtelen plakkréteg rakódik le. Ez a réteg a nyálban lévő ásványi anyagok miatt elkezd megkeményedni egy idő után. Ezt az elmeszesedett réteget hívják fogkőnek. Ha ínnyel érintkezik gyakran gyulladást, fogágy betegséget okozhat.

A tökéletes mosolyhoz csak egy időpont foglalás hiányzik!

Ne habozzon, hallgasson eddigi pácienseink véleményére!

Ami fogszuvasodáshoz, rosszabb esetben a fogaink elvesztéséhez is vezethet. Az íny rövid idő alatt képes begyulladni, visszahúzódni és ilyenkor elkezd elsorvadni.

Első gyanús jelnek kell tekintenünk a vörös ínyt, vagy ha fogmosások alkalmával vérezni kezd. Ezek nem csak esztétikai problémák, hanem nagyon károsan hathatnak az egész testünkre. A fogkő megtámadja a fogágyat, különbözős fogbetegségeket okozhat, amik teljesen tönkreteszik a fog tartószerkezetét.

Hogyan működik a rendelőnkben is használt Airflow-technika?

Az ultrahangos fogkőeltávolítás leghatékonyabb típusa az Airflow-technika. A speciális készülék által keletkezett rezgések finom szemcséjű porrá zúzzák a fogkövet, de a fog felszínén megmaradhatnak a szabad szemmel már nem látható legapróbb szemcsék. Ezek miatt a fogkőlerakódás újra kialakul, hiszen a fog felszíne nem teljesen sima, hanem meg tudnak rajta tapadni az újabb lerakodások. Az apró kövecskéket az Airflow-technika által használt por befújásával teljesen el tudják tüntetni, így a lepedék egy sima fogfelületen nem tud megülni a jövőben.

Egy speciális géppel a levegő, a víz és a szódabikarbóna egyvelegével távolítják el a szennyeződést. Mivel a szódabikarbóna teljesen természetes anyag, így a lenyelése sem okoz semmilyen problémát. Ezzel a módszerrel visszakapjuk fogaink fényét, fehérségét. Lehetőség van a por ízesítésére, általában ez citrom aromával történik, így a kezelést egy frissítő szájzuhanyként fogjuk megélni.

Milyen gyakran érdemes elvégeztetni a fogkőeltávolítást?

Mivel félévente érdemes ellenőriztetni fogaink állapotát, így ezeken a kontrollokon a szakorvosaink nyomon tudják követni a fogkő lerakódásunk súlyosságát. Akik hajlamosabbak a fogkövesedésre, vagy valamilyen ínybetegségben szenvednek, azoknak ezeken az alkalmakon érdemes az Air flow technikás tisztítást elvégezni. A rögzített fogszabályzóval rendelkező páciensek is jobban ki vannak téve a lepedék lerakodásának, illetve ők nehezebben tudják tökéletesen megtisztítani a fogaikat. Az eljárás után ajánlatos egy úgynevezett védőlakkal kezelni a fogsort. Ezzel a lehető legtartósabb eredményt tudják elérni. Jó tanácsként az orvosaink el szokták mondani, hogy egy ilyen kezelés után érdemes 5-6 napig kerülni a színes ételeket, a teákat, szörpöket, kólát.

Kezelés után sikamlósabbnak, tisztábbnak fogja érezni a fogát. Nagy előnye ennek a technikának, hogy az anyag a fogak közötti kis résekbe is betud hatolni, így a kémiai fogfehérítésre nincs szükség. Megnyitja az ínygallért, így az itt megbúvó lepedéket is eltávolítja.

hu_HUHungarian
Open chat
Üdvözöljük!
Miben tudunk segíteni?